Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Δίχτυα

Αποτέλεσμα εικόνας για nets of jesus


Ο Χριστός στη σημερινή παραβολή αφού έχει διδάξει τον κόσμο που Τον ακολουθούσε, απευθύνεται στον Σίμωνα Πέτρο και του λέει να ξαναπάει στη θάλασσα και να ρίξει τα δίχτυα του.Ο Πέτρος τον ακούει και πράγματι πιάνει τόσα πολλά ψάρια που κόντεψαν να βουλιάξουν δυο ψαροκάικα.

Ο Χρίστος στη σημερινή παραβολή απλώνει τα δίχτυα Του στον κόσμο.Δίχτυα αγάπης, δίχτυα αυτοθυσίας, δίχτυα πραγματικής ζωής. 


Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Εκκλησία προσεγγίζει τον κόσμο.Όχι επιθετικά , όχι με έντονη προσπάθεια, όχι με εντυπωσιακούς λόγους.Ρίχνει τα δίχτυα της διδασκαλίας της αγάπης και περιμένει να πιαστούν σε αυτά αυτοβούλως οι ψυχές που λαχταρούν τη σωτηρία.

Δυστυχώς , πολλοί μέσα από την Εκκλησία ρίχνουν και άλλου είδους δίχτυα. Δίχτυα αυτοπροβολής,δίχτυα προσωπολατρείας, δίχτυα φιλοδοξιών,συμφερόντων.Δίχτυα προς άγρα οπαδών.Και  είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός πως είναι πολλοί αυτοί που ακριβώς αυτό ζητούν,να γίνουν οπαδοί κάποιου και μπλέκονται σε αυτά τα δίχτυα.Για να το πούμε πιο απλά κάποιοι βάζουν τους εαυτούς τους στη θέση του Χριστού και κάποιοι ευχαρίστως τους ακολουθούν.

Αυτό όμως δεν είναι Εκκλησία,δεν είναι υγεία,δεν είναι ζωή,δεν είναι σωτηρία.Ας δούμε λοιπόν πέρα από τη σκόνη που έχει κατακαθίσει επάνω στην Εκκλησία,ας την καθαρίσουμε υπομονετικά και ας βρούμε το ακτινοβόλο πρόσωπο του Κυρίου μας,που μας περιμένει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...