Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ο σαμάνος που θέλει να εξορκίσει τον Πούτιν


https://jam-news.net/hunting-the-siberian-shaman-russia-continues-to-place-pressure-on-man-who-promised-to-expel-putin/

Ο Σιβηριανός σαμάνος Alexander Gabyshev, ο οποίος βαδίζει  έξι μήνες προς τη Μόσχα, στάλθηκε πίσω στην Yakutia, αλλά οι σύντροφοί του συνεχίζουν το ταξίδι τους και υπόσχονται να φτάσουν στη Μόσχα μέχρι το 2021. Τι είναι γνωστό για τον "μάγο "που φοβούνται οι ρωσικές αρχές;




Τι είναι γνωστό για τον σαμάνο

Αποκαλώντας τον εαυτό του σαμάνο, ο Αλέξανδρος Gabyshev είναι κάτοικος της Yakutia (το πιο βόρειο τμήμα της Ρωσίας). Πριν από τη σύλληψή του στις 19 Σεπτεμβρίου, είχε περπατήσει κατά μήκος των σιβηρικών διαδρομών για έξι μήνες. Ο Gabyshev υπόσχεται να φτάσει στη Μόσχα μέχρι το 2021 και να απαλλάξει τη Ρωσία από τον σημερινό πρόεδρο, τον οποίο ονομάζει δημιουργία σκοτεινών δυνάμεων.



Ο Gabyshev είναι 51 ετών, έχει τελειώσει το κολέγιο , αλλά ποτέ δεν εργάστηκε στην ειδικότητά του. Πριν από την έναρξη της εκστρατείας του τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, υπήρξε επιστάτης και,   λίγο νωρίτερα, συγκολλητής.

"Η δημοκρατία πρέπει να είναι χωρίς φόβο. Τώρα οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν, φοβούνται ότι θα απολυθούν, οι μισθοί τους θα ανακληθούν.Η κρατική εξουσία  είναι απεριόριστη, δαιμονική. Οι άνθρωποι οδηγούνται σε τεχνητή κατάθλιψη. Ο θεραπευτής θα θεραπεύσει τη φυσική κατάθλιψη άμεσα, και την  τεχνητή μόνο με μαγεία. Ο μάγος έχει κατακτήσει με την ψευδαίσθηση του φόβου, της κατάθλιψης  όλη τη χώρα, αλλά ένας λευκός μάγος - όπως εγώ - μπορεί να διαλύσει αυτήν την εμμονή. Ο πολιτικός είναι άχρηστος εδώ - μαγεία για τη μαγεία, "ο Αλεξάντερ μοιράστηκε τις απόψεις του στο Radio Liberty.

Καταστολή

Ο άνθρωπος που αποκαλεί τον εαυτό του λευκό μάγο, που καλείται να απελευθερώσει τη Ρωσία από τη "δαιμονική εξουσία" του Προέδρου Πούτιν, έχει παραμείνει σε κατ 'οίκον περιορισμό για αρκετές ημέρες. Η πίεση στους υποστηρικτές του φαίνεται να συνεχίζεται: αυτή τη φορά, τέσσερις άνθρωποι κρατήθηκαν στην πόλη του Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Ωστόσο, σύντομα απελευθερώθηκαν. Αυτή είναι η τρίτη σύλληψη σε ένα μήνα που σχετίζεται με το όνομα του Αλεξάντερ Gabyshev, ο οποίος αυτοαποκαλείται σαμάνος.

Ο ίδιος ο σαμάνος, υποσχόμενος να "εκδιώξει τον Πούτιν" με τη βοήθεια της μαγείας, κρατήθηκε τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου. Επέστρεψε στο Γιακούτσκ με αεροπλάνο και "μεταφέρθηκε" σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην πόλη αυτή, αλλά οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούσαν να τον βρουν εκεί.

"Ακόμη και νωρίτερα, το Σεπτέμβριο, οι υποστηρικτές του σαμάνου κρατήθηκαν στην Buryatia. Εκεί προκάλεσε διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού - στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες στην κεντρική πόλη αυτής της δημοκρατίας του Ulan-Ude που απαίτησε την απελευθέρωση κρατουμένων.

Οι υποστηρικτές του σαμάνου αναφέρουν ότι συνεχίζουν το ταξίδι τους μετά την κράτηση του ηγέτη τους.

Πόσους συνεργάτες έχει;

Μέχρι σήμερα, ο Gabyshev έχει ταξιδέψει περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Στο δρόμο, κήρυττε και επικοινωνούσε ενεργά με τους κατοίκους της περιοχής και τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων. Αρκετές συναθροίσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της διαδρομής του Gabyshev, τις οποίες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως «μαζικές».

Βίντεο με τον Gabyshev, τραβηγμένα από ανθρώπους που γνώρισε στο δρόμο, και τα δικά του  βίντεό κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα.

Οι δημοσιογράφοι και οι μπλόγκερ που συναντήθηκαν με τον σαμάνο υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Gabyshev μίλησε με δεκάδες οδηγούς που σταμάτησαν όταν τον είδαν να περπατά κατά μήκος του δρόμου. Αυτές οι συναντήσεις μείωσαν σημαντικά την ταχύτητα προόδου προς τη Μόσχα.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο  Gabyshev

Οι αρχές κατηγορούν τον Gabyshev για εξτρεμιστικές προκλήσεις . Για «δημόσια έκκληση για βίαιες ενέργειες εναντίον του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας VV Putin» ο Gabyshev αντιμετωπίζει πρόστιμα, αναγκαστική εργασία ή φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...