Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ασσυριανές οι παλαιότερες αστρονομικές καταγραφές

http://www.aina.org/news/20190914150657.htm

Έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 2019 στο περιοδικό The Astrophysical Journal Letters δείχνει ότι οι πρώτες γνωστές καταγραφές αστρονομικών παρατηρήσεων έγιναν από τους Ασσύριους γύρω στο 660 π.Χ. Σύμφωνα με την περίληψη της εργασίας:


Καταγραφές του Σέλα(τ)ος που βρίσκονται στα ιστορικά αρχεία και τα κοσμογονικά ισότοπα που απαντώνται σε  αρχεία φυσικής ιστορίας  έχουν χρησιμεύσει ως ισχυρές απεικονίσεις των εκτοξεύσεων μάζας του ηλιακού στλεματος (CMEs) και των ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων (SEP) αντίστοιχα για ημερομηνίες πριν από την έναρξη των τηλεσκοπικών παρατηρήσεων των  ηλιακών κηλίδων το 1610. Τα διαστημικά καιρικά φαινόμενα αποτελούν σημαντική απειλή για τον σύγχρονο πολιτισμό, λόγω της αυξανόμενης εξάρτησης από τις ηλεκτρονικές υποδομές. Πρόσφατες μελέτες έχουν εντοπίσει πολυάριθμα ακραία καιρικά φαινόμενα που προέρχονται από ηλιακά ενεργειακά σωματίδια (SEPs) σε  αρχεία φυσικής ιστορίας , όπως αυτό του  660 π.Χ.

Ενώ το επίπεδο της ηλιακής δραστηριότητας γύρω στο 660 π.Χ. έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αυτό δεν ήταν μέσα στην κάλυψη των μέχρι τούδε γνωστών χρονολογημένων  αρχείων σε ιστορικά έγγραφα που εκτείνονται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Ως εκ τούτου, εξετάσαμε τις Ασσύριες αστρολογικές εκθέσεις τον 8ο και 7ο αιώνα π.Χ., εντοπίσαμε τρεις παρατηρητικές αναφορές των υποψήφιων σελάτων και χρονολογήσαμε τις αναφορές αυτές περίπου στο 680 ​​π.Χ. - 650 π.Χ.

Τα ασσυριανά σφηνοειδή δισκία μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε την ιστορία των καταγραφών των σελάτων και της ηλιακής δραστηριότητας κατά έναν αιώνα. Αυτές οι αναφορές σφηνοειδούς γραφής θεωρούνται οι πρώτες χρονολογημένες καταγραφές των υποψήφιων aurorae και υποστηρίζουν την έννοια της ενισχυμένης ηλιακής δραστηριότητας που προτείνουν τα κοσμογονικά ισότοπα από τα φυσικά αρχεία.

Το πλήρες κείμενο είναι εδώ: The Earliest Candidates of Auroral Observations in Assyrian Astrological Reports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...