Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αζέροι πολιτικοί ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαδήλωση στο έδαφος του συγκροτήματος του μοναστηριού Davit Gareji.

https://www.interpressnews.ge/en/article/102061-azeri-civil-activists-rally-on-territory-of-davit-gareji-monastery-complex

Αζέροι πολιτικοί ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαδήλωση στο έδαφος του συγκροτήματος του μοναστηριού Davit Gareji.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η αμφισβητούμενη περιοχή του μοναστηριακού συγκροτήματος Davit Gareji είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, καλώντας τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στις 28 Μαΐου που πέφτει η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Αζερμπαϊτζάν.


Οι πολίτες της Γεωργίας διαδήηλωσαν αρκετές φορές στο έδαφος του μοναστηριακού συγκροτήματος Davit Gareji και εξέφρασαν την ελπίδα ότι το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων θα επιλυθεί ανώδυνα μεταξύ των δύο χωρών.

Το συγκρότημα του μοναστηριού, το οποίο ξεκίνησε τον 6ο αιώνα, βρίσκεται στην ημι-έρημο Gareji περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τιφλίδας και είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Γεωργίας και πατρίδα των Γεωργιανών Ορθοδόξων μοναχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...