Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Η τέχνη του καφέ !

Δαμασκός, SANA-Ο Σύρος καλλιτέχνης Moayed Kanaan κατάφερε να δημιουργήσει το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ύφος στην πλαστική τέχνη μετατρέποντας τον καφέ σε υπέροχους πίνακες ζωγραφικής.
Ο Kanaan ενδιαφέρθηκε για την πλαστική τέχνη από την πρώιμη παιδική ηλικία, καθώς επηρεάστηκε από τα έργα τέχνης διεθνών και κορυφαίων Σύρων καλλιτεχνών, καθώς ανέπτυξε μια νέα έννοια της ομορφιάς και την κατέγραψε  με ένα άγγιγμα που αναζητά την ειρήνη και την ασφάλεια μέσα από την τέχνη.


Ο Kanaan θεωρεί ότι η επιλογή του καφέ ήταν αρχικά ιδιοσυγκρασιακή, καθώς δεν πίστευε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το στυλ, όμως ο θαυμασμός που έχουν κερδίσει τα πρώτα του έργα  τον έκανε να υιοθετήσει και να εξειδικευτεί σε αυτό το καλλιτεχνικό στυλ χρήσης καφέ στο σχέδιο .
Ο Kanaan ανέμειξε την πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί με την καλλιτεχνική και πολιτιστική του ταυτότητα, δεδομένου ότι ο καφές φέρνει στο μυαλό των ανθρώπων την τρυφερότητα, τη ζεστασιά και την αγάπη.
Ο Kanaan σημείωσε ότι το αγαπημένο του εργαλείο στο σχέδιο με τον καφέ ήταν το κουτάλι από τότε που άρχισε να υιοθετεί αυτό το στυλ, τονίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πινέλο αργότερα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν μπορούν να απεικονιστούν στη ζωγραφική παρά μόνον με τη χρήση του κουταλιού.
Ένα από τα θέματα που προσελκύει τον Kanaan ως πλαστικό καλλιτέχνη είναι τα απεριόριστα όρια όπως είναι και ο κύριος τίτλος των έργων του.
Ο Kanaan εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις καλλιτεχνικές του ζωγραφιές σε όλη τη Συρία και παγκοσμίως.
Ruaa al-Jazaeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...