Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Υπάρχει άλλη δύναμη η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας



https://www.interpressnews.ge/en/article/102295-patriarch-analysis-leaves-an-impression-that-there-is-another-force-which-wants-to-create-a-serious-problem-between-azerbaijan-and-georgia

Η ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων γύρω από την έρημο Davit Gareji αφήνει την εντύπωση ότι υπάρχει άλλη δύναμη η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, δυστυχώς, αυτή η δύναμη βρίσκει στήριξη και στις δύο χώρες - αναφέρει η δήλωση του Καθολικού Πατριάρχη Όλης της Γεωργίας, Ηλία ΙΙ.

Στη δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρωθιερέα Μιχαήλ Μποτκοβέλι το βράδυ της Δευτέρας, ο Πατριάρχης υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις, καθώς και το ρόλο των διεθνών και φιλικών εθνών. Ο Γεωργιανός Πατριάρχης καλεί λαό  και κλήρο να αποφύγουν τις προκλήσεις, να διατηρήσουν την ηρεμία και να δείξουν ανθεκτικότητα και αστική ευθύνη.


"Η ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων γύρω από την έρημο Davit Gareji αφήνει την εντύπωση ότι υπάρχει άλλη δύναμη, η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας. Δυστυχώς, αυτή η δύναμη βρίσκει υποστήριξη και στις δύο χώρες για να επιτύχει το σκοπό της. Αλλά δεν πρέπει να υποκύψουμε στις προκλήσεις!

Όταν διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών, όταν η Εκκλησία δεν έχει ακόμη συμμετάσχει σε συζητήσεις, όταν υπάρχουν πολλοί τρόποι αλληλεπίδρασης με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, όταν είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα με πολιτισμένο τρόπο με τη βοήθεια διεθνών οργανισμών και φιλικών χωρών , αγνοώντας όλα αυτά και κάνοντας αιχμηρές δηλώσεις και ενέργειες βλάπτουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία έντασης πρέπει να είναι απαράδεκτη και για την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θεωρούν ότι πρόκειται για ένα οδυνηρό πρόβλημα: είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την ηρεμία. Είναι απαραίτητο να δείξουμε περισσότερη ανθεκτικότητα και πολιτική ευθύνη,απευθυνόμαστε  ιδιαίτερα στον κλήρο και τον λαό ", αναφέρει η δήλωση του Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...