Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Πρόεδρος al-Assad στον Καθολικό Aram I: Η Συρία ήταν και θα είναι πάντοτε η έδρα όλων των λαών της, ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνικότητας

Δαμασκός, ΣΑΝΑ - Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ υποδέχτηκε την Τρίτη τον Καθολικό Αράμ Ι Κεσισιάν, επικεφαλής του Καθολικάτου  του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε ότι η Συρία ήταν και πάντα θα είναι η έδρα όλων των λαών της, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την εθνότητα, εγκωμιάζοντας τον πατριωτικό ρόλο των Αρμενίων Σύρων που ενσαρκώνουν τις αξίες και τις έννοιες της ιδιότητας του πολίτη, του ανήκειν και της εθνικής ενότητας μπροστά στα διχαστικά έργα που ο βάρβαρος τρομοκράτης στη Συρία είχε επιδιώξει να προωθήσει, σε έναν πόλεμο του οποίου η βιαιότητα φέρνει στο μυαλό τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Οθωμανούς εναντίον του αρμενικού λαού.
Από την πλευρά του, ο Καθολικός Αράμ Ι είπε ότι η Συρία υπήρξε ένα ασφαλές καταφύγιο και άσυλο για όσους ξέφυγαν από τη φρίκη των σφαγών των Οθωμανών και ότι ο  λαός της Συρίας έδωσε ένα θαυμάσιο παράδειγμα αντιμετώπισης σκοτεινών νοοτροπιών και σχεδίων τρομοκρατίας και αποκλεισμού, μένοντας πιστός στην εθνική του ταυτότητα και στο μήνυμα της Συρίας για αγάπη, ειρήνη και μετριοπάθεια.
Ο Καθολικός ισχυρίστηκε ότι η σταθερότητα του λαού της Συρίας, οι θυσίες του στρατού της και η σοφία της ηγεσίας της θα οδηγήσουν αναμφισβήτητα σε νίκη και εξάλειψη της τρομοκρατίας.
Hazem Sabbagh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Μυροφόρες

  Εκείνο τον καιρό, ο Ιωσήφ, ένα αξιοσέβαστο μέλος του συνεδρίου, που καταγόταν από την Αριμαθαία, και περίμενε κι αυτός τη βασιλεία του Θεο...