Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Τσετσενία: Καντίροφ παντού


https://jam-news.net/cult-of-the-kadyrovs-chechen-presidents-hometown-renamed-in-honour-of-father/

Η πατρίδα του Τσετσένου Προέδρου Ramzan Kadyrov Tsentaroy (ανεπίσημη τοπική ονομασία, Khosi-Yurt) έχει μετονομαστεί προς τιμήν του πατέρα του, Πρόεδρο Akhmat Kadyrov, και τώρα θα ονομάζεται Akhmat-Yurt.

Το Caucasian Knot  λέει πως ο ίδιος ο Ραμζάν Καντίροφ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι μετονομάστηκε η πόλη, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι του χωριού το αποφάσισαν οι ίδιοι σε μια συγκέντρωση στις 21 Μαΐου.

Ο Akhmat Kadyrov διετέλεσε πρόεδρος της Τσετσενίας, μιας δημοκρατίας στο Βόρειο Καύκασο στο πλαίσιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 2003-2004. Στις 9 Μαΐου 2004, σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση.



Ο Kadyrov δικαιολόγησε τη μετονομασία της πόλης χρησιμοποιώντας ιστορικούς λόγους: το γεγονός ότι το χωριό φέρεται να ιδρύθηκε από τους προγόνους των Kadyrov.



"Δεν πρόκειται για αυθόρμητη δράση των κατοίκων του Khosi-Yurt, οι οποίοι, χωρίς λόγο, βγήκαν στους δρόμους με την απαίτηση να μετονομάσουν το χωριό Akhmat-Yurt. Χθες, 21 Μαΐου, αυτό το θέμα ήταν στα νέα. Αυτό που  ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν ότι μια ομάδα απλών χωρικών με σημαίες που απεικόνιζαν τον Akhmat Kadyrov έκαναν πορεία στο χωριό και το νέο όνομα του χωριού είχε ήδη τοποθετηθεί στην αψίδα, αν και κανείς δεν το είχε επίσημα μετονομάσει ακόμα ", δήλωσε υπάλληλος της τσετσένικης μη κυβερνητικής οργάνωσης Abubakar.

Το όνομα του Akhmat Kadyrov έχει αποθανατιστεί στην Τσετσενία πολλές φορές - έχει δοθεί σε κεντρικές πλατείες και  δρόμους πολλών πόλεων και περιφερειακών κέντρων της δημοκρατίας.

Επιπλέον, έχουν πάρει το όνομά του το τζαμί "Καρδιά της Τσετσενίας", το Δημοκρατικό Ίδρυμα, το  Σύνταγμα  Rosgvardia και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, που ονομαζόταν Τέρεκ .

Στη λεωφόρο Akhmat Kadyrov στο κέντρο του Grozny, χτίζεται ένας πύργος 400 μέτρων, που ονομάζεται Πύργος Akhmat.

"Η μετονομασία του χωριού προς τιμήν του Αχμάτ Καντίροφ μαρτυρεί την καλλιέργεια της σέκτας των Καντίροφ στην Τσετσενία", λέει η Ekaterina Sokiryanskaya, διευθύντρια του Κέντρου Ανάλυσης και Πρόληψης Συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...