Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Η Γεωργία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Η Γεωργία γιορτάζει σήμερα την 101η επέτειο της ανεξαρτησίας της.
Στις 26 Μαΐου 1918, η Συνταγματική Συνέλευση στην Τιφλίδα κήρυξε τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου κράτους: της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γεωργίας.
Η δημοκρατία διήρκεσε μέχρι το 1921, όταν, μετά την εισβολή  του Κόκκινου Στρατού στη Γεωργία, εγκαθιδρύθηκε η σοβιετική εξουσία.
Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας γιορτάζεται στις 26 Μαΐου ως η κύρια κρατική αργία της Γεωργίας από το 1991.

Παραδοσιακές τελετές ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και εορταστικές εκθέσεις και συναυλίες πραγματοποιούνται στην Τιφλίδα και τις περιφέρειες στις 26 Μαΐου.
Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπισβίλι έβγαλε λόγο στην τελετή  ορκωμοσίας .
"Η όλη ιστορία του αγώνα για την ανεξαρτησία μας θυμίζει ότι αυτό είναι ένα επίτευγμα που πρέπει να υπερασπίζεται συνεχώς. Πρέπει να οικοδομούμε, να ενισχύουμε και να προστατεύουμε καθημερινά τα θεμέλια πάνω στα οποία υπάρχει κρατική υπόσταση » , είπε η Ζουραμπισβίλι.
Πρόσθεσε: «Τα απομεινάρια της Σοβιετικής σκέψης μας εμποδίζουν ακόμα ,μας τραβούν πίσω και  εμποδίζουν την ανάπτυξη της Γεωργίας ως ελεύθερου ευρωπαϊκού κράτους».
Η Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η ανεξαρτησία της Γεωργίας εξαρτάται από την ποικιλομορφία της και είναι σημαντικό η μελέτη της γεωργιανής γλώσσας να είναι διαθέσιμη σε όλη τη Γεωργία.
"Η ανεξαρτησία δεν θα είναι πλήρης, όσο η γραμμή κατοχής εξακολουθεί να διέρχεται από τα εδάφη μας και η ανεξαρτησία δεν θα είναι πλήρης όσο οι πολίτες μας είναι θύματα του ρωσικού βίαιου καθεστώτος", δήλωσε η Ζουραμπισβίλι.
Ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας υποδέχτηκε Γεωργιανούς στρατιωτικούς και τους συνεχάρη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και την ανάληψη του στρατιωτικού όρκου.
Απευθύνθηκε επίσης στους πολίτες που ζουν στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.
"Θέλω να απευθύνω έκκληση στους συμπατριώτες μας στην Αμπχαζία και την Οσετία και να τους συγχαρώ για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της κοινής πατρίδας μας - αυτή είναι η ημέρα που όλοι πρέπει να ενωθούν ... Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την ειρήνη και την ευημερία της κοινής πατρίδας μας. Θέλω να σας πω ότι ο πόνος καθενός από σας είναι ο πόνος μας. Και κάθε επιτυχία είναι της Γεωργίας. Αντιπροσωπεύουμε το μέλλον της Γεωργίας μόνο μαζί σας ", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...