Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

23-2-1921:Οι μάχες στις περιοχές Kojori και Tabakhmela

February 23 commemorates Georgian cadets who fought Soviet Red Army

georgianjournal

Η 23η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την ημέρα των Γεωργιανών Δοκίμων και αποτίει φόρο τιμής στους γενναίους Γεωργιανούς στρατιώτες. Αυτή τη μέρα θυμούνται τους νεκρούς νεαρούς Γεωργιανούς δόκιμους που έπεσαν θύματα του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού στη μάχη των Κογιόρη και Ταμπακμέλα. Οι νέοι Γεωργιανοί φοιτητές της στρατιωτικής ακαδημίας έμειναν στην ιστορία μετά από τις μάχες που έδωσαν κατά του Κόκκινου Στρατού το 1921. Η στρατιωτική ακαδημία της Γεωργίας ιδρύθηκε το 1919. Περίπου ένας αιώνας πέρασε από τις μάχες αυτές,οι οποίες παραμένουν από τις πιο αιματηρές και πιο τραγικές ημέρες στην ιστορία της Γεωργίας. 



Ο 11ος στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στη Γεωργία στις 12 Φεβρουαρίου 1921. Οι πιο αιματηρές και πιο σκληρές μάχες πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Kojori και Tabakhmela. Μαζί με τους Γεωργιανούς δοκίμους, η Λαϊκή Φρουρά, ο Γεωργιανός Στρατός και οι εθελοντές πολέμησαν εναντίον του εχθρού. Οι στρατιώτες που δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν τη χώρα τους από τη σοβιετική κατοχή χαρακτηρίστηκαν ως ήρωες. 

geotv.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...