Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γεωργίας εξαίρουν την προσφορά του Πατριάρχη Ηλία Β' σε διεθνές συέδριο

Giorgi Kvirikashvili: “Georgia has faced many serious challenges, during which our church played a significant role”

interpressnews.ge

Η Γεωργία έχει αντιμετωπίσει πολλές σοβαρές προκλήσεις, κατά τις  οποίες η Εκκλησία μας έπαιξε σημαντικό ρόλο και τη συμβολή του Πατριάρχη στην πατρίδα μας είναι ανεκτίμητη τα 40 χρόνια που οδηγεί την Εκκλησία μας, - δήλωσε ο πρωθυπουργός Giorgi Kvirikashvili στη Διεθνή Διάσκεψη για την Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή . 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σοφία και η αγάπη του Πατριάρχη είναι σεβαστές σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και εθνικοτήτων όχι μόνο στη Γεωργία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Όπως γνωρίζετε, η Γεωργία έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές σοβαρά προβλήματα, κατά τις οποίες η εκκλησία μας, οι ανώτεροι ιερείς και οι πατριάρχες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ο Πατριάρχης Ηλίας Β ', ο πνευματικός πατέρας μας, ο οποίος είναι επικεφαλής της Γεωργιανής Εκκλησίας για 40 χρόνια και που τα χαρίσματά του είναι ανεκτίμητα,έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο. Η σοφία και η αγάπη του έχουν μεγάλο σεβασμό από ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και εθνικοτήτων όχι μόνο στη Γεωργία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, οφείλεται στην Αγιότητά του που η Γεωργία έχει διατηρήσει και ενισχύσει την ιστορική παράδοση της ανεκτικότητας που οδηγεί στο σεβασμό των διαφορετικών θρησκειών και στην ειρηνική συνύπαρξη των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών στην κοινωνία.Είμαι βέβαιος ότι το σημερινό συνέδριο θα είναι ενδιαφέρον. Θα υπάρξει μια εις βάθος συζήτηση των πιο σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων,όπως η σχέση μεταξύ της θρησκείας και της κοινωνίας », δήλωσε ο Κβιρικασβίλι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ευπρόσδεκτο ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από την αποκατάσταση της αυτοκέφαλης λειτουργίας της Γεωργιανής Εκκλησίας. 

Είπε επίσης ότι η ιστορική δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε με την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Γεωργιανής Εκκλησίας το 1917. 

"Έχουμε μια πραγματικά πλούσια ιστορία και ο σεβασμός για αυτή την ιστορία είναι το χρέος όλων μας", - είπε ο πρωθυπουργός.




Patriarch stood beside us and prevented very serious challenges in the most difficult times, says President
interpressnews.ge

Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης  Γεωργίας ήταν δίπλα μας και εμπόδισε πολύ σοβαρές καταστάσεις στις πιο δύσκολες στιγμές, όταν καταστράφηκαν τα δημόσια και πολιτικά μας συστήματα, καθώς και η οικονομία και το σύστημα αξιών μας - δήλωσε ο Πρόεδρος της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι σε ομιλία στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πατριάρχης είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο μεταξύ αυτών που γνωρίζει.
«Η σημερινή μέρα και το πνεύμα των συζητήσεων μας είναι κατά πάσα πιθανότητα οφειλόμενα σε μεγάλο βαθμό στο πρόσωπο που όλοι μας σεβόμαστε. Είναι πιθανότατα το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο μεταξύ αυτών που γνωρίζω.» Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας ήταν δίπλα μας και εμπόδισε δύσκολες καταστάσεις στις πιο δύσκολες στιγμές, όταν καταστράφηκαν τα δημόσια και πολιτικά μας συστήματα, καθώς και η οικονομία και το καθιερωμένο σύστημα αξιών », είπε ο πρόεδρος της Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...