Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Έκλεισε ο Ναός της Αναστάσεως

Σε μια σπάνια κίνηση προχώρησαν σήμερα εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι, κλείνοντας Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον ισραηλινών φορολογικών μέτρων.

Ο ναός έκλεισε το μεσημέρι και δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός.
Η πρόθεση του δήμου Ιερουσαλήμ να επιβάλει επιπλέον φόρους από τα ακίνητα της Εκκλησίας, που δεν αποτελούν χώρους λατρείας, καταργώντας σχετική εξαίρεση, αλλά και ενός σχεδίου νόμου που θα περιορίζει την πώληση γης της Εκκλησίας σε ιδιώτες, προκάλεσαν την αντίδραση των εκκλησιαστικών αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων.

Σε ανακοίνωση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής εκκλησίας γίνεται λόγος μια «συστηματική εκστρατεία καταπίεσης εναντίων των Εκκλησιών και των χριστιανών. Αυτό το φρικτό νομοσχέδιο αν εγκριθεί, θα καταστήσει δυνατή την απαλλοτρίωση των ακινήτων εκκλησιών. Θυμίζει σε όλους μας νόμους παρόμοιας φύσης που είχαν εφαρμοστεί εναντίον των Εβραίων στη διάρκεια σκοτεινών περιόδων στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...