Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές στο Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιράν με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που έρχονται

Mustafa Hijri, leader of the Kurdistan Democratic Party-Iran (KDP-I). Photo: Rudaw

rudaw.net

ΕΡΜΠΙΛ, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν-Ιράν (KDP-I) ​​πραγματοποίησε το 16ο συνέδριό του το Σάββατο. Το κόμμα ενέκρινε ψήφισμα για περαιτέρω μεταβίβαση εξουσίας στις τάξεις του.   

"Το έργο που υπέβαλα στην πρώην κεντρική επιτροπή του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος-Ιράν για αλλαγή στη δομή και το σύστημα του κόμματος παρέχει την ευκαιρία για τη διανομή της εξουσίας", δήλωσε ο Μουσταφά Χίρι, επικεφαλής του PDKI, στο Rudaw. 

Το κόμμα, ως πρώτο βήμα, αποφάσισε να αναδιαρθρώσει σε δύο κέντρα: το πολιτικό κέντρο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με νόμους, και την εκτελεστική επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των υποθέσεων του κόμματος υπό την αιγίδα του πολιτικού κέντρου.   

Η θέση του γενικού γραμματέα, που κατέχει ο Hijri, έχει καταργηθεί. Το παλιό σύστημα δεν θα είναι πλέον σε χρήση, είπε ο Hijri.  


"Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για βήματα προς το μέλλον, ώστε η εξουσία να μοιραστεί ευρύτερα με σκοπό περισσότεροι αγωνιστές και πολίτες που αγαπούν την ελευθερία στο Rojhelat Kurdistan (Ιρανικό Κουρδιστάν) να γίνουν συνεργάτες και βοηθοί στον αγώνα μας", πρόσθεσε ο Hijri . 

Ο επικεφαλής πιστεύει ότι η διαδικασία θα πρέπει να είναι σταδιακή και βαθμιαία για την αποφυγή αποτυχιών λόγω έλλειψης εμπειρίας. 

Μέλη του κόμματος έχουν θεωρήσει το συνέδριο "ένα μεγάλο σημείο αλλαγής" - που θα οδηγήσει σε μια θεμελιώδη αλλαγή στη λειτουργία του κόμματος. Τα μέλη είναι αισιόδοξα ότι το έργο θα υλοποιηθεί. 

Έρχεται καθώς τα ιρανικά κουρδικά κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κέντρο συντονισμού για κοινή δράση στο μέλλον για να ανταποκριθούν ταχύτερα σε γεγονότα στο Ιράν και στο Ιρανικό Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...