Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Έκθεση για τα θύματα επίθεσης με οξύ στην Τεχεράνη


TEHRAN - Μια συλλογή από ξυλοκατασκευές που δημιουργήθηκαν με θέμα τις επιθέσεις με οξύ εκτίθεται επί του παρόντος κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στην Τεχεράνη. Η έκθεση με τίτλο "Ταυτότητα" εγκαινιάστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην γκαλερί Ashiane-ye Mehr (گالری آشیانه مهر), στην οποία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες και πολλά θύματα επιθέσεων με οξύ.
 
"Η έκθεση μιλάει πραγματικά για μια ταυτότητα που χάνουν και μια νέα που αναλαμβάνουν μετά το πικρό ατύχημα", δήλωσε στην τελετή ο επιμελητής Mohsen Mortazavi, ο οποίος είναι ο ίδιος θύμα μιας επίθεσης με οξύ.
"Η ανθρωπιά είναι ο πρωταρχικός στόχος για έναν επιτιθέμενο με οξύ και η έκθεση έχει επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα", πρόσθεσε.

Πάνω από 50 έργα τέχνης έχουν επιλεγεί για την έκθεση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Υποστήριξης Θυμάτων Βίας με Οξύ.
"Με τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης, σκοπεύουμε να αυξήσουμε το επίπεδο χαράς στη ζωή των θυμάτων επίθεσης με οξύ", δήλωσε ο Μορταζάβι, ο οποίος έχει εκθέσει πολλά από τα έργα του στην έκθεση.
Μέρος των χρημάτων, που θα συγκεντρωθούν από την έκθεση, πρόκειται να δαπανηθεί για δραστηριότητες που υποστηρίζουν τα θύματα επίθεσης με οξύ.




Τα έργα τω Moretza Movahhedi, Hossein Mardani, Amir Salimi, Parvin Khaleqi, Zahra Khoddam, Mahnaz Alijani, Fahimeh Zeineddini, Bahareh Nazari και Melika Mortazavi θα παρουσιαστούν στην έκθεση μέχρι την 1η Μαρτίου.
Η γκαλερί βρίσκεται στη  2 Alley Jafarzadegan από τη λεωφόρο North Kargar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...