Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ά Νηστειών: Γεύσασθε και ίδετε


Αποτέλεσμα εικόνας για jesus calls philip and nathanael

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και θυμόμαστε την Αναστήλωση των εικόνων μετά το τέλος της Εικονομαχίας.Επιπλέον η σημερινή γιορτή μας θυμίζει ότι η Ορθοδοξία δεν λυγίζει παρά τους διωγμούς,φανερούς ή κρυφούς,τις κατηγορίες,τις συκοφαντίες τις δυσκολίες και τους κινδύνους που κατά καιρούς αντιμετωπίζει.


 "Έλα και δες".Έτσι ξεκινά η κλήση που ο Φίλιππος,που είχε ήδη πιστέψει,απεύθυνε στον Ναθαναήλ που είχε τις αμφιβολίες του,βασιζόμενος στις Γραφές.Έλα και δες σημαίνει έλα ελεύθερα,με τη θέληση σου να δεις τι διαφορετικό έχει να προσφέρει ο Ιησούς.Σημαίνει,φέρε τις αμφιβολίες σου,την διάθεσή σου για πραγματική αναζήτηση της αλήθειας και ψάξε.


Η πίστη στον Χριστό δεν επιβάλλεται.Αν επιβληθεί δεν είναι πίστη,είναι ένα κακοστημένο προξενιό,το οποίο οδηγεί μόνο σε οδυνηρό χωρισμό.Ο Χριστός μας απευθύνει το κάλεσμα,μας αποκαλύπτεται,μας δίνεται ολοκληρωτικά και περιμένει το δικό μας βήμα.


Η φύση μας,από την Πτώση και μετά,μας βάζει ένα σωρό εμπόδια σε αυτή τη προσέγγιση.Είναι σαν μια κακιά πεθερά θα λέγαμε.Όταν όμως δούμε και ερωτευθούμε τον Χριστό δεν υπάρχει καμία δύναμη και κανένα αντάλλαγμα και καμία απειλή που μπορεί να μας κρατήσει μακριά του.Τα βασανιστήρια και οι διωγμοί που υπέμειναν οι προφήτες και οι δίκαιοι της Π.Διαθήκης και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας το αποδεικνύουν περίτρανα.



"Γευθείτε τη ζωή που σας προσφέρει ο Χριστός  και αποφασίστε" μας προτρέπει ο ψαλμωδός Δαβίδ.Ακολουθήστε τον Χριστό και δεν θα ξανανιώσετε ούτε φτωχοί ούτε πεινασμένοι.Γιατί ο Χριστός είναι το νερό που ξεδιψάει τις ψυχές μας για πάντα.

Τη σημερινή Κυριακή,τη Κυριακή της Ορθοδοξίας,τη πρώτη Κυριακή της νηστείας της Μ.Τεσσαρακοστής ας ακούσουμε το κάλεσμα του Κυρίου.Ας γευτούμε τη ζωή εν Χριστώ και ας πάρουμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε τον αγώνα της νηστείας και της μετάνοιας μέχρι την Κυριακή της Αναστάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...