Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Καταδικασμένος Ανθός(Doomed Bloom)-Φωτογραφική έκθεση της Nikki Karimi

Τεχεράνη- Η ηθοποιός / σκηνοθέτης Νίκι Καρίμι δήλωσε ότι «η αίσθηση της μοναξιάς σε έναν ζοφερό και ανασφαλή κόσμο» έχει εμπνεύσει την τελευταία συλλογή φωτογραφιών της «Doomed Bloom» που παρουσιάζεται σήμερα σε μια γκαλερί της Τεχεράνης. "Η συλλογή αυτή αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες που είχα κατά τα τελευταία χρόνια και απεικονίζει επίσης τα θλιβερά γεγονότα που η γενιά μου γνώρισε κατά τη διάρκεια αυτών των ετών", δήλωσε στην τελετή έναρξης της έκθεσής της στην Etemad Gallery την Παρασκευή.

Η Νίκη Καρίμι παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας της στην Etemad Gallery της Τεχεράνης στις 16 Φεβρουαρίου 2018 
(Khabaronline / Ramona Mirian)
Η συλλογή αποτελείται από επτά αρνητικές φωτογραφίες που απεικονίζουν η κάθε μία από ένα νεκρό λουλούδι.
Η Karimi δήλωσε ότι η έναρξη της εργασίας για τη συλλογή συνέπεσε με το θάνατο του auteur Abbas Kiarostami, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε πολλά έργα.



Η συλλογή επηρεάστηκε ιδιαίτερα από γεγονότα, πρόσθεσε.
"Εν τω μεταξύ, οι ειδήσεις ​​για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο με την έννοια του θανάτου και της ανυπαρξίας", δήλωσε.
"Όλα αυτά με οδήγησαν στο" Doomed Bloom "," σημείωσε η Karimi.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου στη γκαλερί που βρίσκεται στον κήπο Negarestan, στην οδό Daneshsara κοντά στην πλατεία Baharestan.
Στην πρώτη της έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Golestan Gallery της Τεχεράνης τον Οκτώβριο του 2009, η Karimi επικεντρώθηκε στη φύση του Ιράν. 
«Η φύση μου δίνει ειρήνη και προσπάθησα να μοιραστώ αυτή την ειρήνη με τους θεατές», είπε τότε.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...