Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Rohingya και Κόπτες

Rohingya and Copts

copts-united

Οι μουσουλμάνοι Rohingya  συχνά αποκαλούνται η πιο διωκόμενη μειονότητα στον κόσμο. Δεν έχουν κράτος και είναι ανεπιθύμητοι από την κυβέρνηση της Μυανμάρ. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι Άραβες έμποροι των οποίων το πλοίο διαλύθηκε  κοντά σε αυτή τη χώρα και θα τους σκότωναν, αλλά άρχισαν να φωνάζουν Rahma, που σημαίνει έλεος στην αραβική γλώσσα.
Είτε η ιστορία είναι αληθινή είτε όχι, το έλεος πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον κόσμο μας περισσότερο. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζουν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θρησκεία τους. Η ιστορία των Rohingya μου θυμίζει τους Κόπτες χριστιανούς στην Αίγυπτο, τους οποίους μερικοί φανατικοί αρνούνται να τους επιτρέψουν να προσευχηθούν και τους διώκουν για τη χριστιανική τους πίστη. Εδώ ακούμε για μουσουλμάνους που διώκουν και για τους άλλους μουσουλμάνους που διώκονται.


Η διαφορά εδώ είναι ότι οι Κόπτες είναι οι  γνήσιοι στην Αίγυπτο και υπήρχαν εκατοντάδες χρόνια πριν φτάσουν οι μουσουλμάνοι, και φυσικά οι Κόπτες είναι σε καλύτερη κατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις από τους μουσουλμάνους Rohingya στη Μιανμάρ. Τουλάχιστον, απολαμβάνουν την αιγυπτιακή υπηκοότητα και είναι ελεύθεροι και κυρίως ευπρόσδεκτοι να μεταναστεύσουν και να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι στον κόσμο να δείξουν έλεος ο ένας προς τον άλλον. Η βουδιστική κυβέρνηση στο Μιάνμαρ μπορεί να μην πιστέυει στο Θεό, αλλά οι μουσουλμάνοι φανατικοί στην Αίγυπτο πιστεύουν  και πρέπει να δείξουν έλεος για χάρη του Θεού. Μακάρι ο  κόσμος  να έχει ειρήνη στο όνομα του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...