Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Επίθεση από Εβραίους εξτρεμιστές δέχθηκε ο Αρχ/πος Atallah Hanna

Father Hanna

palinfo.com

Ο πατέρας Atallah Hanna, Αρχιεπίσκοπος της Παλαιστινιακής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, δέχθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ   επίθεση με φτυσίματα και προσβολές από  Εβραίους μαθητές στην Παλιά Πόλη της Κατεχόμενης Ιερουσαλήμ. Έχει κυκλοφορήσει μια δήλωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, η οποία εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση και τις συνεχιζόμενες προσβλητικές και επιθετικές πρακτικές των εποίκων εναντίον του χριστιανικού κλήρου στην Ιερουσαλήμ. Ο πατέρας Hanna δέχτηκε επίθεση αφού έφυγε από την Εκκλησία του Μαστιγώματος(του Ιησού) στη Μουσουλμανική Συνοικία της Παλαιάς Πόλης στο δρόμο προς το Πατριαρχείο, σύμφωνα με τη δήλωση.


Τον  έφτυσαν και προπηλάκισαν μαθητές και μαθήτριες μιας εβραϊκής θρησκευτικής σχολής στην Παλιά Πόλη.


"Ήταν περισσότεροι από 20 άνθρωποι, και άρχισαν να φτύνουν πρώτα και στη συνέχεια να φωνάζουν. Φώναζαν χυδαία σχόλια στον Αιδεσιμότατο Αρχιεπίσκοπο και προσέβαλαν τον Τίμιο Σταυρό και τη χριστιανική πίστη ", ανέφερε η δήλωση. "Κάποιοι νεαροί Παλαιστίνιοι στην περιοχή παρείχαν προστασία στον Αρχιεπίσκοπο και εμπόδισαν τους φανατικούς να του επιτεθούν σωματικά", πρόσθεσε η δήλωση. Από την πλευρά του, ο πατέρας Hanna καταδίκασε την Τετάρτη ό,τι συνέβη  στην Παλιά Πόλη, τονίζοντας ότι "καμία εξουσία στον κόσμο δεν μπορεί να ξεριζώσει τους Παλαιστίνιους από την ιερή γη τους." "Αυτός ο τυφλός εξτρεμισμός και το μίσος θα αυξήσουν μόνο τους δεσμούς μας με την ιερή πόλη, η οποία είναι η πνευματική και εθνική μας πρωτεύουσα και ένα εκκολαπτήριο για τους σημαντικότερους ιερούς τόπους μας », είπε.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...