Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ακολουθώντας τον Χριστό

Αποτέλεσμα εικόνας για following christ


"Όσοι θέλουν να ζήσουν με ευσέβεια, σύμφωνα με το θέλημα του Ιησού Χριστού, θα αντιμετωπίσουν διωγμούς. Μόνο οι πονηροί άνθρωποι κι οι απατεώνες θα προκόβουν στο χειρότερο θα εξαπατούν τους άλλους και οι άλλοι θα τους εξαπατούν".Αυτό λέει ο απ.Παύλος στην επιστολή του προς τον μαθητή του Τιμόθεο.Και του το λέει αυτό για να τον προφυλάξει,να τον διδάξει και να τον συνετίσει.

Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους να προκόβουν,να πλουτίζουν ,να απολαμβάνουν σεβασμού και τιμών από τους άλλους ανθρώπους και τους ζηλεύουμε.Αυτό όμως δεν είναι κριτήριο για τους Χριστιανούς.Η επιτυχία,η θέση και τα πλούτη δεν είναι ο σκοπός της ζωής μας.Σκοπός μας και κριτήριό μας είναι η σχέση μας με τον Χριστό.



Πόσο μετράμε και ακολουθούμε τις διδασκαλίες Του και τις διδασκαλίες των Αποστόλων,των Πατέρων και της Εκκλησίας.Τι(και αν)θυσιάζουμε κάτι για τον Χριστό.Αν Τον θέλουμε πραγματικά στη ζωή μας ή αν απλά χρησιμοποιούμε αυτό τον ίδιο τον Χριστό και την Εκκλησία για δική μας προβολή.

Ούτε φθόνος,ούτε ζήλια ούτε και  ματαιοδοξία χωρούν στη ζωή των Χριστιανών.Το μόνο που ταιριάζει είναι η θέλησή μας να είμαστε κοντά στον Χριστό και η προσπάθειά μας να ζούμε όπως Αυτός μας δίδαξε.Όχι για να κερδίσουμε κάτι αλλά επειδή πραγματικά αγαπάμε τον Χριστό.Αυτή είναι η ζωή μας,αυτός και ο αγώνας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...