Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι αναθεωρήσεις(και οι αντιδράσεις)στο πρόγραμμα σπουδών στην Τουρκία

‘Secularism’ to be taught as a ‘problem’ under Turkey’s new curriculum


Οι πρόσφατες αναθεωρήσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας στο πρόγραμμα σπουδών της Τουρκίας για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζουν να πυροδοτούν αντιδράσεις καθώς  περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα.

Ο αποκλεισμός της θεωρίας της εξέλιξης από τα σχολικά βιβλία βιολογίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,η συμπερίληψη ενός κεφαλαίου για την «τζιχάντ ως τρόπο λατρείας» και η ελαχιστοποίηση των κεφαλαίων και του περιεχομένου που σχετίζονται με τον ιδρυτή πρόεδρο Ατατούρκ είχε ήδη αμφισβητηθεί από  κοσμικές και δημοκρατικές ομάδες της χώρας.


Μια άλλη αναθεώρηση που έχει πρόσφατα αναφερθεί και προκάλεσε  αντίδραση είναι η εισαγωγή του «κοσμίκισμού» σε βιβλίο για το μάθημα θρησκευτικών  ως «πρόβλημα». Το σχετικό κεφάλαιο που έχει υπότιτλο "θέματα που σχετίζονται με τις πίστεις" περιλαμβάνει ενότητες που ορίζουν τον θετικισμό, τον αθεϊσμό,τον θεϊσμό, τον  μηδενισμό και τον  σατανισμό, επίσης  ως “πρόβλημα”. Η πίστη στη μετενσάρκωση ή ο αγνωστικισμός θεωρούνται επίσης ως «πρόβλημα» στο ίδιο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...