Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Αμαρουσίου

afisa programa 20-14.cdr

econews

«Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός & Πρόοδος»

Το Μαρούσι, πρωτοπόρο σε ζητήματα ποιότητας ζωής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνέχεια της συμμετοχής του τα προηγούμενα χρόνια στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», διευρύνει την προσπάθεια προώθησης βιώσιμων μορφών μετακίνησης μέσα στην πόλη με σεβασμό προς το περιβάλλον, συμμετέχοντας για πρώτη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».



Η Γιορτή της Κινητικότητας φιλοξενείται στο Μαρούσι από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλεί όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» και να στείλουν το μήνυμα: «επιλέγουμε να ζούμε φιλικά προς το περιβάλλον, εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».


Στο διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για τη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Ανάμεσα στις δράσεις περιλαμβάνονται θεατρικά χορευτικά δρώμενα, βόλτες με το ποδήλατο, πεζοπορία, ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα, εκθέσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 με την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...