Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αιμοδοσία για υποστήριξη στον απεργό πείνας Bapu Surat Singh Khalsa


FREMONT,  Καλιφόρνια,  ΗΠΑ-Σιχ και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως έδωσαν αίμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις 29 Οκτωβρίου, για να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση για τον γηραιό απεργό πείνας Bapu Surat Singh Khalsa.
Τα τελευταία δύο χρόνια,Sikhs και δικηγόροι  ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν δωρίσει αίμα και έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες υποστήριξης στα κοινωνικά μέσα. Η εκδήλωση θα πέσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μνήμης γενοκτονίας των Σιχ, όπου οι Σιχ από ολόκληρο τον κόσμο θα τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη γενοκτονία του 1984 στο Δελχί της Ινδίας.
Ο με αγάπη αποκαλούμενος Bapu ji (το οποίο μεταφράζεται ως πατέρας), 84 χρονών Αμερικανός κάτοικος και Ινδός στην καταγωγή Σουράτ Σινχχ Χαλσά, βρίσκεται σε απεργία πείνας για περίπου 1000 ημέρες στο Πουντζάμπ για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για  τους πολιτικούς κρατουμένους Σιχ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φυλακισμένους έχουν εκτίσει τις ποινές τους και συνεχίζουν να κρατούνται στη φυλακή. Λόγω της απεργίας πείνας του Bapu ji, αρκετοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν μόνιμα και άλλοι έλαβαν αναστολή για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Καθώς ο Bapu ji αγωνίζεται ηρωικά, η κοινότητα των Sikh και οι κοινωνικοί ακτιβιστές στέκονται σταθερά δίπλα του και θα συνεχίσουν να ευαισθητοποιούν τον κόσμο για τον σκοπό  του. Όλοι ενθαρρύνονται να βοηθήσουν στο να σώσουν ζωές και να αφυπνίσουν συνειδήσεις ​​με τη δωρεά αίματος ή ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τον εαυτό τους στα κοινωνικά μέσα με ένα σημάδι υποστήριξης, χρησιμοποιώντας το hashtag #SikhBlood.
Η εβδομαδιαία εκστρατεία είχε  τους Σιχ να δίνουν το αίμα τους για δικαιοσύνη, κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στους Σιχ. Τονίζοντας  την κατάσταση, οι Σιχ ελπίζουν ότι οι ινδικές αρχές θα εξετάσουν τις περιπτώσεις των υπολοίπων πολιτικών κρατουμένων.
Πολλοί Σίχ θεωρούν την απεργία πείνας του Σουράτ Σινγκ ως υπηρεσία στην ανθρωπότητα, βασική αρχή του Σικκισμού. Αυτό αντανακλάται στην εκστρατεία, η οποία ελπίζει να αυξήσει τις αιμοδοσίες από Ασιάτες αιμοδότες οι οποίοι είναι πιο πιθανό να έχουν μια σπάνια ομάδα αίματος.
Μια αίθουσα στο Fremont της Καλιφόρνια έχει οργανωθεί για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για την απεργία πείνας του Bapu ji και τους πολιτικούς κρατουμένους Σιχ. Η εκδήλωση αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Gurdwara Sahib Fremont, από τις 9πμ έως τις 3μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...