Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μέρκελ έφερε τους ακροδεξιούς στη Βουλή

Η Μέρκελ που ήθελε όλη η Ευρώπη να γυρίζει γύρω της, έφερε αυτή τη φορά και την ακροδεξιά στο προσκήνιο

thepressroom

Πόσες μα πόσες λέξεις χρειάζεται να γραφτούν ώστε να περιγράψουν τα δεινά που θα συνεχίσει να φέρνει στο διάβα της η αδίστακτη Άνγκελα Μέρκελ...
Ιδού το νέο της "κατόρθωμα":

Κατάφερε να φέρει τρίτο κόμμα στο σύνολο της Γερμανίας και δεύτερο στην Ανατολική Γερμανία  το ξενοφοβικό AfD, το οποίο φαίνεται πως μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 13,5% περίπου, σύμφωνα με τα exit polls.
Το κόμμα της εθνικιστικής λαϊκιστικής δεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του ,κατέγραψε σήμερα ιστορική εκλογική επίδοση, σπάζοντας ένα ταμπού στη Γερμανία, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία ριζοσπαστικοποίησε τη ρητορική του.
Το αντι-ισλαμικό και αντι-μεταναστευτικό αυτό κίνημα ετοιμάζεται να καταλάβει 86 έως 89 έδρες στην κάτω βουλή.
Το AfD απορρίφθηκε από όλες τις άλλες πολιτικές παρατάξεις και χαρακτηρίσθηκε «ντροπή για τη Γερμανία» και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Ομως αυτός είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος του, όπως τον διατύπωσε η εκ των επικεφαλής του Αλίτσε Βάιντελ: «Από το 2021 να είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε».
«Τα καταφέραμε. Είμαστε στην Βουλή και θα αλλάξουμε την Γερμανία, δήλωσε ο κεντρικός υποψήφιος της Εναλλακτικής για την Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εν μέσω πανηγυρισμών από το αρχηγείο του κόμματος».


Το σχέδιο Τζαμάικα και γιατί φοβάται η Ελλάδα
 Οι Γερμανοί ονομάζουν το συνασπισμό των CDU/CSU + FDP + Πράσινους, «Τζαμάικα» καθώς θεωρούν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες αντιπροσωπεύουν το μαύρο, το FDP το κίτρινο και οι Πράσινοι το πράσινο. Αυτά τα τρία χρώματα (μαύρο + κίτρινο + πράσινο) είναι και τα χρώματα της σημαίας της Τζαμάικα.
Μια τέτοια συγκυβέρνηση-σωτηρία για την νεόκοπη Μέρκελ, ίσως αποδειχθεί επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα και κυρίως για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την απομείωση του χρέους. Παρότι η παράμετρος των Πρασίνων καθιστά ηπιότερη μια τέτοια κυβερνητική εκδοχή, οι φιλελεύθεροι του FDP έχουν επανειλλημμένα δηλώσει πως θα επιθυμούσαν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και είναι υπέρ την συνέχισης ή και σκλήρυνσης της πολιτικής Σόϊμπλε, ενώ απορρίπτουν το γαλλικό σχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης, ένα σχέδιο επί των βασικών αρχών του οποίου έχει συμφωνήσει η Άνγκελα Μέρκελ.
Ανησυχία εκφράζουν οι Εβραίοι της Ευρώπης
Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε  την ανησυχία του για την επίδοση του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές, ενώ κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AfD συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και καταφέρνει να εισέλθει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Η ακροδεξιά δεν εκπροσωπείται στη Μπούντεσταγκ από τη δεκαετία του 1950.
«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.

«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχει παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», επισημαίνει.
Συνεργασία με τους διαφημιστές του Τραμπ
Συνδαυλίζοντας τον φόβο απέναντι σε ένα κύμα κυρίως μουσουλμάνων μεταναστών, το AfD είχε καθ΄όλη την προεκλογική εκστρατεία μαζική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το κόμμα χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες αμερικανικής διαφημιστικής εταιρείας που είχε κατά το παρελθόν συνεργασθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το κόμμα, τμήμα του οποίου επιδιώκει συνεργασία με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας ή το FPO της Αυστρίας τράβηξε στα άκρα την ρητορική του , ακολουθώντας μία στρατηγική αντίθετη με εκείνη της Μαρίν Λεπέν, η οποία προσπάθησε να αποδαιμονοποιήσει το κόμμα της.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ο δεύτερος επικεφαλής της λίστας του κόμματος, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κατήγγειλε «τον αυξανόμενο εξισλαμισμό της Γερμανίας». Πρώην στέλεχος της CDU και ηλικίας 76 ετών, ο Γκάουλαντ δήλωνε ότι το Ισλάμ δεν αποτελεί θρησκεία, αλλά πολιτικό δόγμα και ότι η τρομοκρατία βρίσκει τις ρίζες της στο κοράνι.
Οι υποστηρικτές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία διέκοπταν συστηματικά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Αγγελα Μέρκελ με σφυρίγματα και χιουχαΐσματα, κυρίως στην πρώην Ανατολική Γερμανία, όπου οι ψηφοφόροι εξέφρασαν σε μεγάλα ποσοστά τη δυσαρέσκειά τους προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
«Η Δημοκρατία θα αλλάξει», προβλέπει ο πολιτικός επιστήμονας Φάμπιαν Φίρζοφ.
«Στην Μπούντεσταγκ, θα παρακολουθήσουμε σκλήρυνση των φραστικών συγκρούσεων...Τα άλλα κόμματα θα μετακινηθούν λίγο προς τα δεξιά στα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας».

2 σχόλια:

  1. Τους ακροδεξιούς τους έφερε ο αλληθωρισμός έναντι της διαπίστωσης ότι το Ισλάμ όντως είναι πολιτικό δόγμα. Αν η πολιτικά ορθή Δύση έβγαζε τις παρωπίδες της και αποδεχόταν την παραπάνω αλήθεια, κανένας ακροδεξιός δεν θα έβρισκε χαραμάδα για να τρουπώσει. Τα ίδια και χειρότερα, φυσικά, κάνουν εδώ και οι εντόπιοι κυβερνώντες αλλά τη βγάζουν καθαρή λόγω της υπογεννητικότητας και του παροιμιώδους ωχαδερφισμού της φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.Ειδικά στα της Ελλάδας κανείς δε φαίνεται να υπολογίζει,ίσως εσκεμμένα το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι σε μεγάλο ποσοστό νέοι.

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...