Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Έκρηξη στο κεντρικό Λουγκάνσκ της Αν. Ουκρανίας

Lugansk


Μία έκρηξη έπληξε το κεντρικό Λούγκανσκ, πρωτεύουσα της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας στα ανατολικά της Ουκρανίας, προκαλώντας ζημιές σε ένα μνημείο πεσόντων αλεξιπτωτιστών, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μνημείο που βρίσκεται κοντά στο Ουκρανικό Ακαδημαϊκό Μουσικό και Δραματικό Θέατρο έχει ανατιναχθεί. Τα τοπικά δελτία ειδήσεων αναφέρουν ότι είναι το μνημείο των αλεξιπτωτιστών της Λαϊκής Δημοκρατίας του  Λούγκανσκ(LRP) .


Οι αναφορές σημείωσαν ότι το μνημείο φλεγόταν μετά την έκρηξη. οι πυροσβέστες ήταν στο σημείο προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά.


Λίγο μετά το περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών της LPR Ιγκόρ Κορνέτ δήλωσε ότι ερευνητές είχαν ήδη σταλεί στην περιοχή της έκρηξης. Ο αξιωματούχος της LPR πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να είναι πίσω από την έκρηξη και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την έκρηξη.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ ιδρύθηκε το 2014, όταν οι ντόπιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τις νέες αρχές της Ουκρανίας που ανέλαβαν την εξουσία ως αποτέλεσμα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Το γεγονός ακολούθησε ένοπλη σύρραξη που ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση του Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...