Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαιολογικός θησαυρός στο μοναστικό συγκρότημα David Gareji

Archaeologists make a unique discovery on the territory of the David Gareji Complex, Georgia

georgianjournal


Γεωργιανοί αρχαιολόγοι αποκάλυψαν άλλο ένα μυστήριο των κατοίκων των κελιών του μεσαιωνικού συγκροτήματος σπηλαίων David Gareji. 

Οι ειδικοί του Εθνικού Μουσείου της Γεωργίας ανακάλυψαν χάλκινα σκεύη, κεραμικά και κηροπήγια στη Λαύρα του Αγίου Δαυίδ, το οποίο είναι ένα συγκρότημα μοναστικών κελιών και επιπρόσθετων δωματίων σκαλισμένων στο βράχο. 
geotv.ge
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα αντικείμενα χρονολογούνται από τα τέλη του Μεσαίωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αντικείμενα διατηρούνται τέλεια. 

Ένας από τους ηγέτες της αποστολής,ο καθηγητής του κρατικού πανεπιστημίου της Ilya Nodar Bakhtadze, ανέφερε σχετικά με το εύρημα στη σελίδα του στο Facebook. 


"Προφανώς, αυτός ο θησαυρός ήταν κρυμμένος από τα μέλη της μοναχικής αδελφότητας κατά την εισβολή των Περσών κατακτητών, στις αρχές του 17ου αιώνα" - έγραψε ο Bakhtadze.

geotv.ge
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ανακάλυψη έγινε κατά τη διαδικασία αρχαιολογικών προεργασιών ανακατασκευής. 

Το συγκρότημα David Garedji χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και σήμερα 

θεωρείται ένα από τα κύρια ιερά και ιστορικά αξιοθέατα της Γεωργίας. Ο τόπος περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Το συγκρότημα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τιφλίδας, στα σύνορα Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν, τα οποία χωρίζουν  το συγκρότημα σε δύο μέρη. Το David Garedji αποτελείται από περίπου 20 μοναστήρια σκαλισμένα στους βράχους και καλύπτει τα εδάφη τριών περιοχών της Γεωργίας - Gardabani, Sagarejo και Signagi. 

Το μοναστήρι ιδρύθηκε από έναν από τους αγίους πατέρες που έφεραν μοναχισμό στη Γεωργία - τον Άγιο Δαβίδ Γκαρέτζα. Ήρθε στη Γεωργία από τη Συρία στα μέσα του VI αιώνα, μαζί με τον μοναχό Ιωάννη του Ζεδαζένι. 

geotv.ge
geotv.ge
Φωτογραφία από τον Nodar Bakhtadze, καθηγητή στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ilia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...