Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ιωακείμ και Άννης

Σχετική εικόνα

Ο Ιωακείμ και η Άννα που γιορτάζουν σήμερα ήταν ένα ζευγάρι ευσεβών ανθρώπων.Ο Ιωακείμ καταγόταν από τον Δαυίδ,από τη φυλή του Ιούδα,και η Άννα από τη φυλή του Λευί.Λόγω καταγωγής θεωρούταν μεγάλη ντροπή να μην μπορούν να κάνουν παιδιά γιατί έτσι αποκλείονταν από το σχέδιο της σωτηρίας του Ισραήλ.Παρακαλούσαν μέρα και νύχτα τον Θεό να τους δώσει ένα παιδί και τελικά εισακούστηκαν.Και ήταν μέσω αυτού του παιδιού,της Μαρίας,που ξεκίνησε η σωτηρία όλων των ανθρώπων.

Οι δυο τους είχαν φθάσει σε μεγάλη ηλικία.Ο Ιωακείμ στα 80 και η Άννα στα 70.Δεν έχασαν όμως την πίστη τους.Δεν αναρωτήθηκαν γιατί ο Θεός άκουγε άλλα ζευγάρια και όχι αυτούς.Δεν προσπάθησαν να ερευνήσουν και να ερμηνεύσουν τις ενέργειες του Θεού.Έμειναν σιωπηλοί μέσα στην προσευχή και την κατάνυξη και στάθηκαν με δέος ενώπιον του Θεού.


Αυτό δεν υπονοεί τυφλή πίστη.Αλλά γνώση του μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη λογική.Ποια είναι τα όρια του νου του ανθρώπου.Παραδοχή ότι ο Θεός δεν μπορεί να κατανοηθεί από εμάς.Ότι οι ενέργειές του δεν εξηγούνται αλλά βιώνονται.

Για να βιωθούν όμως είναι απαραίτητη η κάθαρση του ανθρώπου από τα πάθη και τις αμαρτίες του.Αντί λοιπόν να κοιτάμε φιλοπερίεργα τον ουρανό ας κοιτάξουμε με ειλικρίνεια την καρδιά μας και ας αποδεχτούμε ότι θα αντικρίσουμε εκεί μέσα όσο άσχημο κι αν αρχικά μας φανεί.Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κάθαρσή μας και την μετάνοια,Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να έρθουμε κοντά στον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...