Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

24 χρόνια από τον Γεωργιανο-Αμπχαζιανό πόλεμο

24 years pass since the fall of Sokhumi
georgianjournal

Έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που το Sokhumi, πρωτεύουσα της Αμπχαζίας, έπεσε στα χέρια των αποσχιστικών δυνάμεων. Η στρατιωτική αντιπαράθεση στην Αμπχαζία ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου 1992. 

Το Σεπτέμβριο του 1993, οι Αμπχαζιανοί Φρουροί, ένοπλοι σχηματισμοί που δημιούργησε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Αμπχαζίας Βλάντιλαβ Αρντίνμπα, παραβίασαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και άνοιξαν πυρ εναντίον των Εθνικών Φρουρών της Γεωργίας που είχαν  εισέλθει στην Αμπχαζία προκειμένου να προστατεύσουν το τμήμα Σοτζι-Έγκουρι των σιδηροδρόμων της Γεωργίας. 


Το κρατικό συμβούλιο της  Γεωργίας αποφάσισε να στείλει τους Εθνικούς Φρουρούς στην Αμπχαζία, μετά τη συγκατάθεση του Vladislav Ardzinba, στις 11 Αυγούστου 1992. Παρά τη συμφωνία, οι Αβχαζιανοί Φρουροί αντιμετώπισαν τους Εθνικούς Φρουρούς της Γεωργίας και ακολούθησε πόλεμος. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες διήρκεσαν 13 μήνες και 13 ημέρες και τελείωσαν με την πτώση του Sokhumi στις 27 Σεπτεμβρίου 1993. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...