Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το Σάββατο του Λαζάρου




Δύο μέρες,το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαϊων αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα,η οποία συνδέει τις ημέρες της πένθιμης Μ.Τεσσαρακοστής με την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών.


Σήμερα λοιπόν,θυμόμαστε την έγερση του Λαζάρου από τους νεκρούς.Ο Χριστός θα αναστήσει τον αγαπητό του φίλο αφού προηγουμένως αποκαλύψει:Εγώ είμαι Η Ζωή.Όχι η πηγή της ζωής,όχι η αιτία της ζωής αλλά η Ζωή η ίδια.Και μόνο μέσα από την κοινωνία μαζί Του μπορούμε πράγματι να νικήσουμε και τον ίδιο τον θάνατο.

Σημαντικότερο όμως από την ανάσταση ενός σωματικά νεκρού είναι η ανάσταση ενός ενός πνευματικά νεκρού από την αμαρτία.Το πρώτο θεωρείται σπουδαίο από αυτούς που προσέχουν τα ορατά ενώ το δεύτερο θεωρείται μεγαλύτερο θαύμα από αυτούς που σκέφτονται τα πνευματικά.Γιατί το σώμα που ανασταίνεται θα πεθάνει πάλι,ενώ η ψυχή που λυτρώνεται από την αμαρτία θα ζήσει αιώνια.

Αυτή τη πνευματική ανάσταση μας προσφέρει ο λόγος της Εκκλησίας.Αυτό είναι και το κάλεσμα που απευθύνει ο Χριστός σε εμάς.Να μην τον εγκαταλείψουμε σε αυτή την εβδομάδα των παθών που ακολουθεί  και Αυτός θα μας οδηγήσει στην Ανάσταση.Εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...