Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οι κάτοικοι της Μόσχας θέλουν το όνομα του δολοφόνου των Romanov να παραμείνει στο χάρτη της πόλης

© Aleksandr Utkin

Οι κάτοικοι της Μόσχας δεν είναι υπέρ των σχεδίων μετονομασίας ενός σταθμού του μετρό που τώρα φέρει το όνομα ενός εξέχοντος Μπολσεβίκου, ο οποίος επέβλεψε τη δολοφονία του Τσάρου Νικολάου ΙΙ και της οικογένειά ς του το 1918, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
«Οι [δημόσιες] ακροάσεις για το θέμα έδειξαν επίσης μια αρνητική στάση για τη μετονομασία. "Είναι θέμα χρόνου, θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια", δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Sobyanin στο ραδιοφωνικό σταθμό Moskva, σχετικά με την τύχη του μετρό Voykovskaya.
«Η στάση μου σε όλα αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ακούσουμε τι λένε οι ντόπιοι. Λένε ότι θέλουν το παλιό όνομα να παραμείνει καθώς το έχουν συνηθίσει", πρόσθεσε ο Sobyanin.
Ο σταθμός Voykovskaya του μετρό και η συνοικία της πόλης γύρω από αυτό, φέρει το όνομα του Πιότρ Voykov - εξέχοντος μπολσεβίκου, ο οποίος το 1918, ήταν μέρος της υπηρεσίας ασφαλείας Τσέκα. Ήταν υπεύθυνος για την τήρηση του κατ 'οίκον περιορισμού των Ρομανόφ και αργότερα για την εκτέλεσή τους και την έκθεση των πτωμάτων τους (ο Voikov, ωστόσο, δεν έλαβε μέρος στην πραγματική εκτέλεση. Έγινε από τον Yakov Yurovskiy).
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι εκπρόσωποι της δυναστείας των Ρομανώφ δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι θα ζητήσουν από το Δημαρχείο της Μόσχας να μετονομάσει τόσο το σταθμό του μετρό Voykoskaya και ολόκληρη τη γύρω περιοχή Voykovsky.
Ο δικηγόρος του δυναστείας German Lukyanov δήλωσε, "Η μετονομασία θα σήμαινε ότι η Ρωσία είναι ένα δημοκρατικό κράτος χωρίς συνδέσεις με το ολοκληρωτικό παρελθόν."
Μια παρόμοια πρωτοβουλία ετοιμάστηκε από δημοτικούς νομοθέτες της περιοχής Voykovskiy . Ωστόσο, οι πολιτικοί έχουν αντισταθεί στην ιδέα, λόγω του υψηλού κόστους, καθώς οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να αντικαταστήσουν εσωτερικά διαβατήρια και άλλα έγγραφα για να προσαρμοστούν με τις αλλαγές.
Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη το 2013 σε σχέση με την 400η επέτειο του οίκου των Ρομανώφ βασιλικό έδειξε ότι το 28 τοις εκατό των Ρώσων πολιτών θα συμφωνούσε να κυβερνώνται από τσάρους, αλλά μόνο το 6 τοις εκατό είπαν ότι αυτός ο σύγχρονος μονάρχης θα  πρέπει να είναι από τη δυναστεία των Ρομανόφ. Περίπου το 13 τοις εκατό πιστεύουν ότι ένας σύγχρονος ρώσος πολιτικός θα μπορούσε να γίνει ένας νέος Τσάρος και πρότεινε ένα εθνικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει σχετικά με τον υποψήφιο.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων - 67 τοις εκατό - δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αφήσει τη μοναρχία στο παρελθόν και να παραμείνει δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...