Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Παραδίνεται η Boko Haram;


Οι Νιγηριανοί υποδέχτηκαν την πρόσφατη είδηση για την παράδοση των τρομοκρατών της Boko Haram  και του διαλόγου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τους τρομοκράτες με ανάμεικτα συναισθήματα.
Πρόσφατες αναφορές της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης στα βορειοανατολικά δείχνουν ότι οι τρομοκράτες της Boko Haram, κουρασμένοι από τις μάχες και μαζική θανάτωση μέσω βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, έχουν αρχίσει να καταθέτουν τα όπλα τους και να παραδίδονται  στο στρατό της Νιγηρίας.
Αμέσως ακολούθησε της στρατιωτική έκθεση,  η δήλωση από πηγές στην προεδρία ότι ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες των τρομοκρατών που δήλωναν με υπερηφάνεια κάποτε ότι δεν θα μπουν σε καμία διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Νιγηρίας.
Παρά το γεγονός ότι ο στρατός είπε ότι μόνο κάποιος αριθμός τρομοκρατών έχει παραδοθεί, ανεπιβεβαίωτες στρατιωτικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των τρομοκρατών που έχουν μέχρι στιγμής παραδοθεί στις 6000. Ο στρατός αποδίδει επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στις νέες στρατηγικές που εφαρμόστηκαν στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...