Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Φαρμακονήσι, ναυάγιο: Τραγικές σκηνές ... μητέρες έψαχναν τα παιδιά τους




Πάνω από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανετράπη η λέμβος στην οποία επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φαρμακονησίου, τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται 11 μικρά παιδιά αλλά και τρία βρέφη.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα το υπερφορτωμένο με περισσότερους από 120 Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες τουρκικό δουλεμπορικό, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια ανατράπηκε σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το Φαρμακονήσι, παρασύροντας δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο.
Ο έπαρχος της Λέρου έκανε λόγο για πάνω από έξι μποφόρ και για πολλά άτομα πάνω στο σκάφος. Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σήμανε συναγερμός και παραπλέοντα σκάφη της ακτοφυλακής και της Frontex προσέγγισαν στο αναποδογυρισμένο σκαρί.
Οι εικόνες που αντίκρυσαν ήταν συγκλονιστικές καθώς αμέτρητοι πρόσφυγες, άλλοι εγκλωβισμένοι μέσα στο δουλεμπορικό και άλλοι να παλεύουν με τα κύματα.
Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν συνολικά 68 πρόσφυγες από τη θάλασσα και άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν έως την ακτή, στο Φαρμακονήσι.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, όπου κάτοικοι και εθελοντές ήταν αυτόπτες μάρτυρες τραγικών σκηνών με απελπισμένες μανάδες και πατεράδες να αναζητούν τα χαμένα παιδιά τους και να θρηνούν.
Έως αργά το απόγευμα λιμενικοί συνέχιζαν τις έρευνες για τους αγνοούμενους και εγκλωβισμένους μέσα στο κουφάρι του αναποδογυρισμένου δουλεμπορικού.
Πηγές του λιμενικού χαρακτηρίζουν τη νέα τραγωδία στο Φαρμανονήσι με θύματα πρόσφυγες, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί έως σήμερα στο Αιγαίο.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού σώματος, ανεσύρθη και μια σορός βρέφους ενώ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ανασύρθησαν συνολικά 33 σοροί, τρία βρέφη, 5 ανήλικα κορίτσια, 6 ανήλικα αγόρια, 10 γυναίκες και 9 άντρες.
Για σκηνές αρχαίας ελληνικής τραγωδίας έκανε λόγο ο δημοσιογράφος του Αιγαίο TV, Νίκος Ιγνατιάδης στο δελτίο του MEGA ενώ οι πληροφορίες του κάνουν λόγο για 39 σορούς. Το λιμενικό σκάφος με τις σορούς προσεγγίζει τη Λέρο και από εκεί με πλοίο θα μεταβούν στη Ρόδο.

Και μια ακόμα σχετική είδηση.Αυτή είναι η Γερμανία που ξέρουμε και αγαπάμε
Η Γερμανία έθεσε εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν. Κλείνει τα σύνορα προς Αυστρία

2 σχόλια:

  1. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους.
    Δεν υπάρχουν λάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε ήμασταν.Αλλά τόσα χρόνια καλοπέρασης μας έχουν κάνει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...