Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Χριστιανοί του καναπέ...

Σκληρές αλήθειες Επισκόπου για τον "άνετο Χριστιανισμό": Μόνο 3-5% οι αληθινοί Χριστιανοί
Του Μανώλη Κείου
Έξω από τα δόντια μιλάει ο Επίσκοπος Ντουσανμπέ και Τατζικιστάν Πιτιρίμ για τους σύγχρονους Χριστιανούς, την απειλή του Ισλάμ, τις ευρωπαϊκές αξίες, τα μοναστήρια και άλλα επίκαιρα ζητήματα.  
"Άνετος Χριστιανισμός είναι η αποφυγή του Σταυρού" αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ κάνει λόγο και για "Χριστιανισμό μιας χρήσης". Και εξηγεί πως ο Χριστός είπε  "Και άρον τον σταυρόν σον Και ακολουθεί μοι" (πρβλ. Μάρκ. 8:34), αλλά ο "άνετος Χριστιανισμός" αποφεύγει το Σταυρό. Και με τη λέξη σταυρό εννοεί την υπομονή στις επερχόμενες θλίψεις. 
Και, όπως σημειώνει, δεν πρόκειται μόνο για μια ασθένεια της εποχής μας αφού προέκυψε την εποχή των Χριστιανών των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού κάποιους από τους οποίους χαρακτήρισε "οκνηρούς" τονίζοντας πως μετά τους διωγμούς "έμειναν μόνο οι πιο ενθουσιώδης".
Για τα μοναστήρια ήταν ιδιαίτερα καταγγελτικός. "Στα μοναστήρια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ενενήντα, πολλοί άνθρωποι έρχονταν και αφού πέρασαν 10-15 χρόνια τώρα φεύγουν. Επειδή δεν ήρθαν για χάρη του Χριστού, αλλά και λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης, επειδή δεν είχαν πουθενά να πάνε"
Σημειώνει ακόμη πως αν οι άνθρωποι δεν έρχονται στην εκκλησία για χάρη του Χριστού, αρχίζουν αμέσως σκάνδαλα.
Σύμφωνα με τον Επίσκοπο πολλοί θέλουν σήμερα την Εκκλησία να είναι «Εκκλησία των καλών ανθρώπων». Η εκκλησία να είναι σαν ένα νοσοκομείο. Σε περιόδους ειρήνης - όπως είναι σήμερα ο καθένας μπορεί να πάει στο ναό, δεν υπάρχει διωγμός, αναφέρει, αλλά κατόπιν τονίζει πως "Το ποσοστό των αληθινών Χριστιανών στην ιστορία της Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει - πάντα ήταν μικρό: 3-6 % της συνολικής μάζας των ανθρώπων που αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς".
Σε άλλο σημείο αναφέρει πως το Ισλαμικό κράτος είναι η δύναμη που θα καταστρέψει την αντι-χριστιανική Ευρώπη, ενώ για την ομοφυλοφιλία και τους γκει γάμους σχολιάζει πως ""η έκφυλη κοινωνία μετατρέπεται αναπόφευκτα σε Σόδομα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...