Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης της Κολομβίας και FARC


Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος (L) και των FARC ηγέτης Timochenko (R), χειραψία μπροστά από τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο (2η R) κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αβάνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015. (Φωτογραφία από AFP)
Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) κατέληξαν σε συμφωνία για μια ειρηνευτική συμφωνία που θα τελειώσει 50 χρόνια πολέμου μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο ηγέτης του FARC  Rodrigo Londono, επίσης γνωστός ως Timochenko, συμφώνησαν να υπογράψουν μια οριστική ειρηνευτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Σάντος είπε ότι οι δύο πλευρές «συμφώνησαν ότι το αργότερο σε έξι μήνες - έξι μήνες - αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να τελεσφορήσουν και η τελική ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να υπογραφεί."
Ο ηγέτης του FARC δήλωσε επίσης ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία της 23ης Μαρτίου.
"Δεν θέλουμε τίποτα να σταματήσει αυτή την υπερχείλιση επιθυμίας για ειρήνη και ελπίζω ότι θα προχωρήσουμε αποφασιστικά προς την  συμφιλίωση», δήλωσε ο Timochenko.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...