Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Μητροπολίτης Επιφάνιος: Ο καθένας πρέπει να επιλέξει οικειοθελώς το δικό του θρησκευτικό κέντρο

ROC will remain in Ukraine - Epiphanius

ukrinform

Θα υπάρχουν πολλοί ενορίτες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ROC) στην Ουκρανία, οπότε η  ROC θα συνεχίσει να υπάρχει,δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Όλης της Ουκρανίας, Επιφάνιος σε συνέντευξή του στην ουκρανική υπηρεσία της Deutsche Welle.

«Καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία θα συνεχίσει να υπάρχει και ότι πολλοί θα θέλουν να παραμείνουν εκεί, αλλά δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους. Ο καθένας πρέπει να επιλέξει οικειοθελώς το δικό του θρησκευτικό κέντρο», είπε.


Ο Επιφάνιος τόνισε ότι ένας επίσκοπος με μια μητρόπολη ή ένας ιερέας με μια κοινότητα πρέπει να αποφασίσουν για τη θέση τους. Εάν αποφασίσουν σε μια γενική συνέλευση ότι επιθυμούν να προσχωρήσουν εθελοντικά στην νεοδημιουργηθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, θα γίνουν δεκτοί στη δομή της ενιαίας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι πόρτες μιας ενιαίας τοπικής εκκλησίας είναι ανοιχτές σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς.

Το συμβούλιο ενοποίησης για τη δημιουργία μιας ενιαίας τοπικής Ορθόδοξης εκκλησίας στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Sofiyska στο Κίεβο στις 15 Δεκεμβρίου. Ο μητροπολίτης Επιφάνιος εξελέγη πριμάτος της νέας εκκλησίας . Αναμένεται να πάρει ένα τόμο αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...