Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

21 νεκροί από επίθεση σε εκκλησία της Νιγηρίας

Gunman kills 21 in attack on Nigeria church

interpressnews.ge

Η γιορτή του νέου έτους μετετράπη σε τραγωδία στο Rivers State, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιάκριτα κατά ανθρώπων που επέστρεφαν από την εκκλησία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όπου πήγαν να υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά, ανέφεραν οι Premium Times. 

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ogba / Egbema / Ndoni (ONELGA) της τοπικής κυβέρνησης του κράτους. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη πολιτεία, Ομόνι Νναμντί, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό στο PREMIUM TIMES, δήλωσε ότι ήταν δύσκολο για την αστυνομία να δώσει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα γυρίσματα. 

"Μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε το περιστατικό, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των θυμάτων. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε αυτό επειδή μερικοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μερικοί από αυτούς αναρρώνουν ", δήλωσε ο κ. Nnamdi, αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας.



Η αστυνομία δήλωσε ότι η κανονικότητα έχει επιστρέψει στην περιοχή και ότι θα ανακοινώσουν στο κοινό  τον αριθμό των θυμάτων μετά από έρευνα. 

Ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής, της Νιγηριανής Υπηρεσίας Ναυτιλίας και Ασφάλειας, NIMASA, Dakuku Peterside, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της πολιτείας, δήλωσε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιστατικό. 

Ο κ. Peterside, σε δήλωση που απεστάλη στην PREMIUM TIMES, κατηγόρησε για το περιστατικό τον αγώνα για κυριαρχία μεταξύ αντίπαλων λατρευτικών ομάδων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...