Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τρία χρόνια απεργός πείνας ο 84χρονος Bapu Surat Singh Khalsa


sikh24.com

Ο 84χρονος Bapu Surat Singh Khalsa είναι επί του παρόντος το πιο ηλικιωμένο άτομο που κάνει απεργία πείνας. Αφού ξεκίνησε  στις 16 Ιανουαρίου 2015, ο αγώνας του Bapu Surat Singh θα φτάσει τα τρία χρόνια το 2018.

Ο δια βίου ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται σε απεργία πείνας για να επιστήσει την προσοχή στους πολιτικούς κρατούμενους Sikh στην Ινδία. Αφού ολοκλήρωσαν τις πλήρεις ποινές τους, οι πολιτικοί κρατούμενοι παραμένουν φυλακισμένοι,καθώς τους  αρνούνται την ελευθερία τους κάθε χρόνο.



Κατά τη διάρκεια του τριετούς αγώνα του, απελευθερώθηκαν μόνιμα περισσότεροι από δώδεκα πολιτικοί κρατούμενοι, με κάποιους φυλακισμένους που έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα να παίρνουν αναστολή για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ινδικής κυβέρνησης να δυσφημίσει, να σαμποτάρει ή να τερματίσει την απεργία πείνας του Bapu Surat Singh, παραμένει σταθερός στην απόφασή του να απελευθερώσει τους φυλακισμένους.

Τον Φεβρουάριο του 2015, απομακρύνθηκε βίαια από την κατοικία του στη Χασανπούρ του Πουντζάμπ, πριν συμπληρώσει καν ένα μήνα απεργίας πείνας , πέρασε τα περισσότερα από τα τελευταία τρία χρόνια που κρατούμενος  σε νοσοκομεία, ταΐστηκε με τη βία και έλαβε θεραπεία ενάντια στη θέλησή του. Αυτή τη στιγμή κρατείται στο Dayanand Medical College and Hospital στη  Ludhiana, Punjab.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...