Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Κούρδοι της Ελλάδας:Καταδικάστε τη γενοκτονία στο Αφρίν


pontos-news.gr

Την καταδίκη της νέας γενοκτονίας που διαπράττουν οι Τούρκοι στο Αφρίν, στο βόρειο Ιράκ, ζητά η κοινότητα των Κούρδων που ζει στην Ελλάδα. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό να σηκώσουν το ανάστημά τους και να καταγγείλουν το έγκλημα σε βάρος του κουρδικού λαού στην πολύπαθη περιοχή.

Ακολουθεί το κάλεσμα των Κούρδων της Ελλάδας:

Διανύουμε τη δέκατη μέρα της τούρκικης δολοφονικής επίθεσης κατά της περιφέρειας Αφρίν στη βόρεια Συρία, που γίνεται σε συνεργασία με τα πιο ακραία στοιχεία των τζιχαντιστών που είχαν σπείρει τον τρόμο στο Κομπάνι και σ’ όλη τη περιοχή.

Ο στόχος του Ερντογάν είναι να συντρίψει τους Κούρδους και να δώσει τέλος στον αγώνα τους για μια προοδευτική κοινωνία, ειρηνική, με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αυτής της βάρβαρης εισβολής είναι δεκάδες ζωές αθώων ανθρώπων, στη πλειοψηφία τους παιδιά, μεγάλος αριθμός τραυματιών, καταστροφή χιλιάδων σπιτιών, περιουσιών, υποδομών και ιστορικών μνημείων κλπ.



Αυτό το «εκ προμελέτης» έγκλημα εκτελείται και συνεχίζεται με αυξανομένη ένταση.

Μετά από 7 χρόνια πολέμου η Συρία αιμορραγεί, και η Τουρκία προκαλεί στις κουρδικές περιοχές νέο λουτρό αίματος και χάος. Οι Κούρδοι στο Αφρίν αντιστέκονται. Οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις με τους ηρωικούς μαχητές, άνδρες και γυναίκες, δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή από τα εδάφη τους στον εισβολέα. Όλη η κοινωνία έχει επιστρατευτεί, αρνούμενη να εγκαταλείψει τη περιοχή της.

Εμείς καταγγέλλουμε την τουρκική επιθετικότητα και τα φρικτά εγκλήματά της κατά του άμαχου πληθυσμού και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό. Κάνουμε έκκληση σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο να υψώσει τη φωνή του με τη δική μας ώστε να σταματήσει η θηριωδία του καθεστώτος του Ερντογάν. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, τη διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσουν ώστε να τεθούν άμεσα οι Κούρδοι της Συρίας υπό τη διεθνή προστασία.

Έξω οι Τούρκοι από το Αφρίν.
Όχι στην εξόντωση του κουρδικού λαού.
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών.

Κουρδιστανική κοινότητα στην Ελλάδα
Εκπρόσωποι των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα
Αθήνα, 29/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...