Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ένας ιστορικός πίνακας:Η συνάντηση των Αμπχάζιων πριγκίπων

Η ζωγραφιά αυτή  έγινε στο Σότσι το 1841 και αντανακλά τα πραγματικά γεγονότα εκείνου  του έτους. Στο κέντρο στέκεται ένας ηλικιωμένος πρίγκιπας με μια λευκή τσερκέσκα. Αυτός είναι ο Αμπχάζιος πρίγκιπας Arslanbey Gechba, ένας εξαιρετικός πολιτικός και σημαντικός εκπρόσωπος των πριγκίπων Gechba, οι οποίοι κατείχαν το παραθαλάσσιο τμήμα του Σότσι. 
Στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο Arslanbey Gechba ήταν ο  'Naib' του Sukhum. Η προσωπικότητα αυτού του πρίγκιπα αποτυπώθηκε από το χέρι του  Γ. Γκαγκάριν σε  ένα από τα σκίτσα για αυτό το σχέδιο.
Αριστερά είναι ο εξαιρετικός πολιτικός ακτιβιστής Maan Katz. Ήταν ο πρώτος υπουργός στην αυλή του κυβερνώντος πρίγκιπα της Αμπχαζίας. Στη ρωσική υπηρεσία έφθασε στο βαθμό του Αριστρατήγου. Ήταν ένας αποφασιστικός διοικητής, ένας ευέλικτος διπλωμάτης, ένας κοινωνικός και οξυδερκής συνομιλητής, ένας σκληρός καταστολέας οποιασδήποτε εξέγερσης.
Ο χαμηλόβαθμος αριστοκράτης με τη μυτερή γενειάδα ήταν ο Ali Ahmet, ο πρίγκιπας της φυλής Aubla και  κυβερνήτης  του Σότσι.

Στα δεξιά του πρίγκιπα Arslanbey Gechba είναι ο πρίγκιπας Zoskan Amarshan. Ερχόταν από το Dal, μια απομακρυσμένη περιοχή στο κέντρο της Αμπχαζίας. Ήταν υποστηρικτής των Ρώσων και υπέγραψε τον όρκο προς τον Ρώσσο Τσάρο το 1837. Σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1841 σε μάχη με τους Αμπχαζιανούς που ήταν αντίθετοι στη ρωσική εξουσία.
Από πίσω, ο νεαρός πρίγκιπας Rostom Inal-ipa προσέχει. Ανήκε στη φυλή που κατείχε τα εδάφη στα χαμηλότερα σημεία του ποταμού Bzyp. Ο νεαρός πρίγκηπας Rostom Inal-Ipa μεγάλωσε στο σπίτι του «atalyk»(θετού πατέρα) του, του Khadzhi Kerantukh, ηγέτη των Ubykhs.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Adygi.ru και μεταφράζεται από τα ρωσικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...