Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Απελευθερώθηκε ο ηγέτης των Ορόμι στην Αιθιοπία-Μαζική υποδοχή

Ethiopia Oromia leader's political capital shoots after release from detention
Ο Δρ Merera Gudina μια ηγετική φωνή αντιπολίτευσης στην Αιθιοπία συνεχίζει τις πολιτικές του δεσμεύσεις σε ολόκληρο το περιφερειακό κράτος Oromia.
Χιλιάδες άτομα εμφανίστηκαν για να χαιρετήσουν τον ηγέτη του Oromo Federalist Congress ( OFC ) το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ambo στην πολιτεία. Αποκλειστικό υλικό που μοιράστηκε η πύλη Addis Standard δείχνει πώς άνθρωποι απ 'όλα τα μέρη  εμφανίστηκαν στο εθνικό στάδιο Ambo για να δουν τον  πολιτικό ήρωα.
Από την πλευρά του, ο Gudina ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνέρρευσαν για να τον συναντήσουν και επίσης για την ακλόνητη υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Το ειρηνικό σε μεγάλο βαθμό γεγονός διήρκεσε μερικά λεπτά πρόσθεσε η πύλη Addis Standard.

Βασικές ημερομηνίες στα πολιτικά σκαμπανεβάσματα του Gudina


  • 1 Δεκεμβρίου 2016: Συλλαμβάνεται μετά την άφιξή του από την ευρωπαϊκή επίσκεψη
  • 30 Δεκεμβρίου: Εμφανίζεται στο δικαστήριο, αρνείται κάθε σύνδεση με τρομοκρατία
  • 23 Φεβρουαρίου 2017: Κατηγορείται για τρομοκρατία
  • Αργότερα μέσα στο έτος, η κατηγορίες για τρομοκρατία υποβαθμίζονται σε πολλαπλές ποινικές κατηγορίες
  • 17 Ιανουαρίου 2018: Οι κατηγορίες αποσύρονται, απελευθερώνεται από τη φυλακή. Η Ορόμια εκρήγνυται
  • 25 Ιανουαρίου: Συναντά αξιωματούχους της γερμανικής και αμερικανικής πρεσβείας στην Αντίς Αμπέμπα
  • 28 Ιανουαρίου: Επιστρέφει στο οχυρό του Αμπό για μαζική υποδοχή
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Exclusive Pictorial: Ambo crowd gives Dr. a hero's welcome - http://addisstandard.com/pictorial-ambo-crowd-gives-dr-merera-gudina-heros-welcome/  The program at Ambo stadium lasted only few minutes, but Dr. Merera used the time to thank the people and the police for peacefully coordinating the massive turnout to welcome him
Εκτός από τις πολιτικές του δεσμεύσεις, ο Gudina έχει αναλάβει σημαντικές διπλωματικές συζητήσεις. Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με αξιωματούχους της γερμανικής και της αμερικανικής πρεσβείας για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Τις περισσότερες από 400 μέρες που κρατήθηκε με πολλές ποινικές κατηγορίες, ο Gudina έγινε το επίκεντρο  της ανυπακοής της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης.
Ήταν επίσης ένα σταθερό όνομα στις διπλωματικές εκκλήσεις προς την Αντίς Αμπέμπα να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να ανοίξει τον πολιτικό χώρο. Το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βουλευτές και ομάδες δικαιωμάτων των ΗΠΑ συνέχισαν να κάνουν  εκκλήσεις για απελευθέρωσή του.
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο κυβερνών συνασπισμός ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την απελευθέρωση μιας συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτικών φυλακισμένων ως ένδειξη ενίσχυσης της εθνικής ενότητας. Από τους περισσότερους από 500 κρατούμενους των οποίων οι κατηγορίες είχαν αποσυρθεί, ο Gudina ήταν το κέντρο έλξης.

Από τότε δήλωσε δημοσίως ότι ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης να ακολουθήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άρνηση να ληφθεί υπόψη η έκκληση για αληθινό εθνικό διάλογο θα ρίξει τη χώρα πίσω σε κατάσταση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...