Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Σκύλοι ήρωες

Πέντε συγκλονιστικές ιστορίες σκύλων - ηρώων
Πολλοί από εμάς, ειδικά εκείνοι που μεγάλωσαν με κλασσικές τηλεοπτικές σειρές όπως η Lassie, εκτιμούν απεριόριστα τον ρόλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου.
Τα σκυλιά σε πολλές περιπτώσεις γίνονται πραγματικοί ήρωες. Σκύλοι -οδηγοί, σκύλοι-διασώστες αλλά και εκείνοι που μας κρατούν ασφαλείς με το να εντοπίζουν εκρηκτικά και ναρκωτικά πρωταγωνιστούν σε αμέτρητες ιστορίες που μας αφήνουν άφωνους.
Το boredpanda παρουσιάζει κάποιες από αυτές...
Κουτάβι 8 μηνών έσωσε αυτό το μικρό αγόρι από χτύπημα φορτηγού σπρώχνοντας το παιδί έξω από τον δρόμο. Στην προσπάθεια του να προστατεύσει το παιδί, χτυπήθηκε το ίδιο.

hero-dogs-2-5a4de196c6841__700.jpg

Το συγκεκριμένο σκυλί γάβγιζε επί 30 λεπτά στον ιδιοκτήτη του για να το βγάλει έξω, παρότι είχαν ήδη κάνει βόλτα. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε διαρροή αερίου στο διαμέρισμα και ήθελε να τον προστατεύσει.
hero-dogs-106-5a4e0044d8491__700.jpg

Αυτός ο άνδρας έσπασε τον λαιμό του εκτός σπιτιού, μέσα σε συνθήκες ψύχους. Το σκυλάκι του τον βοήθησε να επιβιώσει καθώς κάθισε δίπλα του στο χιόνι κρατώντας τον ζεστό, επί 24 ώρες, γαβγίζοντας για να έρθει βοήθεια.
Hero-Dogs-8-5a4e2f504bcd3__700.jpg

«Το σπίτι μας έπιασε φωτιά ένα βράδυ του 2016. Το σκυλάκι μας, η Μόλι μας ξύπνησε κι έτσι έσωσε από θάνατο 7 ανθρώπους, 2 σκυλιά και 4 γάτες» λέει ο ιδιοκτήτης ενός ακόμα υπέροχου σκύλου. Το συγκεκριμένο σκυλί είναι τυφλό και οι κτηνίατροι είχαν πει ότι έχει μόλις δυο μήνες ζωής, λίγο διάστημα πριν τη φωτιά. Δυο χρόνια αργότερα ζει ακόμα χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στην οικογένεια που ανήκει.
hero-dogs-100-5a4def6cca50f__700_1.jpg

Το συγκεκριμένο πιτ μπουλ σώθηκε λίγο πριν την ευθανασία από μια γυναίκα που το πήρε σπίτι της. Μετά από μια εβδομάδα, της ανταπέδωσε το καλό που του έκανε σώζοντας τον τετράχρονο γιο της, όταν ένα βράδυ άρχισε να γαβγίζει και να τρέχει πάνω - κάτω προς το δωμάτιο του παιδιού. Δεν σταμάτησε μεχρι τη στιγμή που η γυναίκα μπήκε στο υπνοδωμάτιο του αγοριού. Το παιδί της ίσα που ανέπνεε...
Hero-Dogs-1-5a4e1dd26c23a__700.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...