Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αυξήθηκαν οι γορίλλες των βουνών στη Ρουάντα


Μια απογραφή  των γορίλλων των βουνών που αναμένεται τον Μάρτιο θα δείξει πιθανότατα ότι οι αριθμοί τους έχουν αυξηθεί αυτή τη δεκαετία, ανέφεραν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια μιας τελετής που σηματοδότησε την επέκταση του Εθνικού Πάρκου Volcano της Rwanda .
Η τελευταία παγκόσμια έρευνα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ουγκάντα ​​και τη Ρουάντα το 2010 βρήκε μόλις 480 άτομα από τα υπο-είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
Ο Eugene Mutangana, επικεφαλής της διατήρησης στο Συμβούλιο Ανάπτυξης της Ρουάντα ( RDB ), δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού  των γορίλλων των βουνών θα βελτιώσει τον οικότοπο των απειλούμενων ειδών και επίσης τις ζωές των κατοίκων της Ρουάντα.

Οι γορίλες των βουνών απειλούνται από τη λαθροθηρία, τον πόλεμο και την καταστροφή βιοτόπων.
Η Ρουάντα θέλει να ενθαρρύνει τους τουρίστες να τους βλέπουν, αλλά οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι λένε ότι η κυβερνητική απόφαση να διπλασιαστεί η τιμή των αδειών πεζοπορίας από 750 σε 1.500 δολάρια πέρυσι, μείωσε τον αριθμό επισκεπτών.
Ο Philip Mason του καταλύματος Sabyinyo Silverback, ενός ακριβού ξενοδοχείου στην πόλη Musanze, στους πρόποδες των ηφαιστείων όπου ζουν οι γορίλες, δήλωσε ότι οι δουλειές για εγκαταστάσεις πρώτης τάξεως ήταν καλές.
Αλλά οι επιχειρήσεις χαμηλού προϋπολογισμού και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν πληγεί περισσότερο.
Οι γορίλες των βουνών, υποείδος του ανατολικού γορίλλα, έχουν μακρύτερα μαλλιά, σαγόνια και δόντια από τα περισσότερα άλλα είδη. Τα αρσενικά των ενηλίκων αναπτύσσουν ένα κομμάτι από γκρίζα μαλλιά στην πλάτη και τους γοφούς τους, δίνοντάς τους την ετικέτα 'ασημόραχοι'.
Ένας τέτοιος είναι ο Gihishamwotsi, ένα κυρίαρχο αρσενικό στην οικογένεια Sabyinyo, μια δημοφιλής ομάδα που βλέπουν οι πεζοπόροι στο εθνικό πάρκο της Ρουάντα.
Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...