Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τα khachkar παρουσιάζονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία, έφθασε στο Στρασβούργο, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland,τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπή της Βενετίας) Gianni Buquicchio και με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της PACE.
Ο πρόεδρος θα παραστεί επίσης στη χειμερινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) στο Στρασβούργο, όπου θα δώσει μια ομιλία και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών. 

Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος Sargsyan μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Thorbjørn Jagland θα παραστούν στην επίσημη τελετή έναρξης του Khachkar (Αρμενικού Σκαλιστού σε βράχο Σταυρού), το δώρο της κυβέρνησης της Αρμενίας προς το Συμβούλιο της Ευρώπης με την ευκαιρία της 65ης επετείου της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Όπως αναφέρθηκε από τον ανταποκριτή Panorama.am από το Στρασβούργο, το Khachkar, ένα αρχιτεκτονικό παράδειγμα από τον 17ο αιώνα, εγκαθίσταται ακριβώς μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...