Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και ο συντονισμός των τριών χωρών, με στόχο την προαγωγή συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Καλωσορίζω τους εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους κ.κ. Φωκαΐδη και Liberman, όπως και τα μέλη των αντιπροσωπειών. Οι τρεις χώρες συνδέονται από το παρελθόν με δεσμούς που βασίζονται στην ειλικρινή φιλία, τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουν λάβει τα χαρακτηριστικά της εταιρικής στρατηγικής σχέσης», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ υπογράμμισε πως στη σημερινή εποχή «με τις τόσες προκλήσεις ασφάλειας και απειλές, συμβατικές και μη, είναι καθήκον μας ως υπουργοί Άμυνας να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των χωρών και των λαών μας και να συμβάλουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και κατ’ επέκταση στη συνεργασία, στο διάλογο και στην ευημερία». Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για αστάθεια που χαρακτηρίζει την ανατολική Μεσόγειο, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε κράτος.

Οι κ.κ. Καμμένος, Liberman και Φωκαΐδης
«Η συνεργασία των χωρών μας, που καλύπτει ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων μεταξύ των οποίων και ο αμυντικός τομέας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ανοικτοί στη διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλες χώρες της περιοχής, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να προτάξουν όλες οι χώρες της περιοχής εκείνα που τις ενώνουν και να επιλύσουν τις διαφορές, ακόμα και τις πιο σημαντικές, με διάλογο και συνεννόηση στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Βίντεο από την τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της τριμερούς, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσω της τριμερούς μας συνεργασίας, αλλά και με άλλες συνεργασίες που αναπτύσσουμε με χώρες της περιοχής, επιδιώκουμε ακριβώς να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε αυτές τις νέες προκλήσεις ασφάλειας και να συμβάλουμε στην προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης. Να συμβάλουμε στην προαγωγή συνθηκών ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ενεργειακές προοπτικές που υπάρχουν για την ανατολική Μεσόγειο. Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ υπερασπίζονται στην ασταθή και εύθραυστη αυτή περιοχή όχι μόνο τα κοινά μας συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα της Ευρώπης, τα συμφέροντα, θα έλεγα, της διεθνούς κοινότητας ευρύτερα, για ομαλότητα, σταθερότητα και ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...