Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αναταραχή στο στρατό του Ισραήλ

defence-point.gr

Κρίση στο εσωτερικό των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων με το «υπερορθόδοξο στοιχείο», καθώς ο πρώην επικεφαλής της «ταξιαρχίας Γκιβάτι» (Givati Brigade), ταξίαρχος Όφερ Γουίντερ, διαμήνυσε ότι εάν δεν προαχθεί αναλαμβάνοντας τη διοίκηση μεραρχίας, θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF).

Ο ταξίαρχος δήλωσε ότι «ψυχανεμίζεται» ότι κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν την προαγωγή του στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός όμως δεν είναι τυχαίος, καθώς αποτελεί το σύμβολο των υπερορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι έχουν αποκλειστεί από τις ανώτατες τάξεις των IDF.



Έχουν μάλιστα διαμαρτυρηθεί επισήμως στον αρχηγό, υποστράτηγο Έιζενκοτ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υπερορθόδοξος στα ανώτερα κλιμάκια του στρατεύματος. Ο αρχηγός φέρεται από δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ να τους υποσχέθηκε να προχωρήσει στην προαγωγή υπερορθόδοξων στο μέλλον.



Είναι πιθανό λοιπόν η αναφορά του ταξίαρχου στην προοπτική της αποχώρησής του από το στράτευμα να συνδέεται με αυτή την κόντρα, αποτελώντας ένα είδος τελεσιγράφου στην ανώτατη ηγεσία, ότι εάν δεν προαχθεί και αποχωρήσει, οι IDF θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ επικίνδυνο εσωτερικό αντίπαλο, που θα απειλήσει με διχασμό την ισραηλινή κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...