Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο Καθεδρικός των τερμιτών

Εντυπωσιακό: Όταν οι τερμίτες χτίζουν την Sagrada Familia! (pics)
Η Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) στη Βαρκελώνη είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο από τα λίγα, έστω και αν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να φωτογραφηθούν με φόντο τον ιδιαίτερο καθεδρικό ναό του αρχιτέκτονα Γκαουντί.
Γενιές και γενιές τεχνιτών και μηχανικών εργάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο την ώρα που τερμίτες στην Αυστραλία έφτιαξαν ήδη ένα παρόμοιο έργο!
folia-termiters-naos-2


Η φωλιά των τερμιτών στην μακρινή ήπειρο προκάλεσε πολλά σχόλια στα social media από όταν ανέβηκε με τον καθηγητή που έκανε την ανάρτηση να σχολιάζει: «Δεν χρειάστηκε αρχιτέκτονας, σχέδια, ή άλλοι υπολογισμοί. Δημιουργήθηκε φυσικά, από μία ομάδα τερμιτών».
folia-termiters-naos
Η εντυπωσιακή φωλιά των τερμιτών έχει την εξήγησή της αφού σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα πλάσματα έχουν την ικανότητα να υπολογίζουν την επιρροή της βαρύτητας στις κατασκευές τους. Έτσι μπορούν να χτίζουν σύνθετες φωλιές που στη συγκεκριμένη περίπτωση έτυχε να μοιάζουν στη Sagrada Familia, ή ο Γκαουντί εμπνεύστηκε από τους τερμίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...