Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανάστατη η Αφρική από το σκλαβοπάζαρο στη Λιβύη

militaire.gr

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Λιβύη για διαβουλεύσεις, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης μιας αγοράς Αφρικανών σκλάβων κοντά στην Τρίπολη.

Η Κινσάσα θέλει να ενημερωθεί για «την πραγματική κατάσταση» στη Λιβύη και θα προχωρήσει εάν υπάρχει ανάγκη σε «μια αποστολή επαναπατρισμού» πολιτών της ΛΔ Κονγκό σε περίπτωση που έχουν πέσει θύματα δουλεμπόρων, ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λεονάρντ Σε Οτεκιτουντού.


Ο ΥΠΕΞ της ΛΔ Κονγκό εξάλλου προτείνει «το μεταναστευτικό ζήτημα να εγγραφεί ως προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνόδου Αφρικής-Ευρώπης στην Αμπιτζάν», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Η Μπουρκίνα Φάσο επίσης ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Λιβύη, όπως και ο Νίγηρας, μετά τη μετάδοση την περασμένη εβδομάδα ενός σοκαριστικού ρεπορτάζ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το οποίο αποκάλυψε την ύπαρξη του σκλαβοπάζαρου.

4 σχόλια:

  1. πε πράμα και για την κόρη του αστυνομικού, το μοντέλο που πιάστηκε με ηρωίνη και κινδυνεύει με ισόβια. ΠΟΙΟΣ έμπλεξε την κόρη του αστυνομικού; Όποιος μπορεί άνετα να μπλεξει και τα παιδιά των παπάδων. Δεν υπάρχει σωτηρία. Είμαστε ποντίκια παγιδευμένα σε υπο-νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω;Δεν ξέρω και πολλά για το θέμα.Κάτι είδα στην τηλεόραση σήμερα το πρωί.Όλα τα παιδιά μπορεί να μπλέξουν.Και των αστυνομικών τα παιδιά και των παπάδων και των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων,ακόμα και των υπουργών.

      Διαγραφή
  2. αλλάζοντας θέμα...ο τίτλος που λέει ότι είναι ανάστατη η Αφρική από το σκλαβοπάζαρο στη Λιβύη με κάνει να γελάσω τρελά να αναφωνήσω: "πω πω μωρέ , οι αθώες, ανυποψίαστες ...παρθένες που δεν ξέρανε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αναστάτωση δεν έγκειται στο αν ήξεραν ή όχι αλλά στις διπλωματικές κινήσεις των χωρών που θίγονται.
      Τα κράτη σπάνια είναι αθώα

      Διαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...