Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αγία Αικατερίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια αικατερινη

Ίσως τη μεγαλύτερη αγία της Ορθοδοξίας,μετά την Παναγία,τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.Η Αγία Αικατερίνα είναι η πιο αγαπητή αγία της χριστιανοσύνης σε Ανατολή και Δύση.
Η Αγία Αικατερίνα συνδύαζε τα πιο υπέροχα στοιχεία που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα.Ήταν πολύ όμορφη,εξαιρετικά μορφωμένη,συνετή και σοφή.Το κυριότερο,είχε μια καρδιά γεμάτη αγάπη.Αγάπη για τον Χριστό και αγάπη για τους ανθρώπους.

Αυτή η προσωπικότητα δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει την προσοχή του ειδωλολάτρη άρχοντα ο οποίος κάλεσε τους μεγαλύτερους σοφούς της περιοχής ώστε να πείσουν την Αικατερίνα να αλλάξει πίστη.Αυτή όχι μόνο δεν αλλαξοπίστησε αλλά κατάφερε να αποστομώσει τους φιλοσόφους  και,κατά την παράδοση,να κάνει Χριστιανή και τη γυναίκα του Αυτοκράτορα.



Ούτε τα καλοπιάσματα ούτε οι απειλές ούτε τα βασανιστήρια κατάφεραν να απομακρύνουν την Αγία από την πίστη της.Μια γυναίκα ευγενικής καταγωγής,καλοζωισμένη και σπουδασμένη αδιαφόρησε για όλα αυτά που θα μπορούσε να της προσφέρει ο κόσμος και επέδειξε σθένος ανώτερο και από τους πιο σκληραγωγημένους άντρες.Αυτή είναι η Αγία που τιμούμε σήμερα,αυτό είναι το παράδειγμα της δύναμης που δίνει η πραγματική πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...