Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Αναστάσιος Αλβανίας:"Αντέχω..."

orthodoxia.info

«Η αντοχή μου είναι μεγάλη», απαντά μέσω του ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Η επίθεση ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως ιερών και οσίων, αλλά δεν έχει περάσει τα όρια της δικής μου αντοχής και αγάπης. Με τέτοια κατασκευάσματα επιχειρείται να υπονομευθεί η θρησκευτική αρμονία. Εμείς αγωνιζόμαστε για την αρμονική συνύπαρξη».

Το βιβλίο-λίβελλος “Διάβολοι με ράσα”, που στο εξώφυλλό του φέρει εικόνα του Πατροκοσμά και το πρόσωπό του Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας.



Το βιβλίο που δεν έχει καν υπογραφή εκδοτικού οίκου, φιλοξενείται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας, στο περίπτερο “Αγαπώ την Τσαμουριά”.

Το μικρονοϊκής έμπνευσης κατασκεύασμα, που προσβάλει την Ορθοδοξία, έχει προκαλέσει οργή στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας. Η νοσηρότητα που επιλέγεται από ακραίους κύκλους της Αλβανίας, για να προκληθεί θρησκευτικός φανατισμός και να στοχοποιηθεί ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ξεπέρασε κάθε όριο.

Το βιβλίο “Διάβολοι με ράσα” γράφτηκε πριν από 8 χρόνια. Ερωτήματα γεννά η εμφάνισή του τώρα, στην μεγάλη έκθεση βιβλίου της Αλβανίας , απ’ όπου πέρασε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

Πηγή: ΑΝΤ1

8 σχόλια:

  1. χάι χάι! ο Αναστάσιος φταίει τώρα στα τραμπούκια; Ντροπή! Απύθμενη Ντροπή. Δρομολογούνται σκληρά γεγονότα αλλά οι Ορθόδοξοι θα τα αντέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φάει χώμα όποιος αντιμάχεται τον Αναστάσιο, αλλά..έτσι είναι...έκανε αυτός ΤΟ ΕΡΓΟ στην Αλβανία και τώρα θέλουν να τον θέσουν εκποδών, τα λαμόγια ...ντε να χαδούνε! ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι θέμα πολιτικό.Στην Αλβανία ο Ράμα "πουλάει" εθνικισμό και έχει σφιχταγκαλιάσει τους Τσάμηδες.Δεν έχει και πολιτικό αντίπαλο σοβαρό για την ώρα.
    Ο Αναστάσιος είναι το ζωντανό παράδειγμα του αντίθετου.Έλληνας,έχει κάνει μεγάλο έργο κοινωνικό και εκκλησιαστικό στην Αλβανία(εκκλησίες,νοσοκομεία,σχολεία κλπ),δεν αποκλείει το αλβανικό στοιχείο(μάλιστα έχει κατηγορηθεί από τους δικούς μας αντίστοιχους γι'αυτό)έχει ως στόχο -και το έχει πετύχει-την αύξηση Αλβανών ιερέων και άλλα πολλά.Γι'αυτό και είναι αγαπημένος στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντιλέγω ότι έκανε έργο στην Αλβανία. Έκανε. Αλλά δεν είναι και ο ίδιος λευκή περιστερά. Στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου ήταν από τους πρωτεργάτες! Είπε ότι αυτό είναι ένα "νέο" είδος Συνόδου, είπε ότι ο εγωισμός είναι η μεγαλύτερη αίρεση, και τέλος πρότεινε να διωχθούν οι αντιοικουμενιστές ως αιρετικοί.

      Αυτό δεν σημαίνει ότι παραγράφουμε το έργο του, αλλά όχι και να τον εξυψωνουμε τόσο πολύ.

      π. Βασίλειος Μαυρίδης

      Διαγραφή
  4. Εκανε τέτοιες δηλώσεις ο Αναστάσιος στους Κωλυμπαράδες; Φτού! Δεν τα είχα περικολουθήσει!(έχω βαρεθεί πια. τόσοι παπάδες φαφλατάδες μαζί...φρίκη!φρίκη! τόσοι παπάδες χωρίς αγιότη!βαρυστομαχιάζει ο άνθρωπος από λόγια ΔΙΧΩΣ αντίκρισμα στην ΠΡΑΞΗ) Συμφωνώ με τον κύριο Λαμπιτοχρωμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω την εντύπωση ότι αυτό με τις διώξεις είναι λόγια άλλου ιεράρχη και όχι του Αναστάσιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσες φορές έχω ακούσει τον Αναστάσιο ο βαθύς, σοβαρός και αγαπητικός λόγος του μου έδωσε απαντήσεις, δηλαδή πώς το λένε στους εκκλησιαστικούς κύκλους... με ανάπαυσε... κι από ότι όλοι παραδέχονται/παραδέχεστε, κάνει και έργο ο αγαθός ποιμενάρχης... οπότε ας χαιρόμαστε γι αυτόν τον άνθρωπο της Εκκλησίας και ας είναι μαζί του η δύναμη του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...