Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανήμερα της γιορτής των βασανιστηρίων του Αγίου Γεωργίου ο Πατριάρχης Γεωργίας όρισε τοποτηρητή

Saint George Day marked today                                          Catholicos-Patriarch of All Georgia names his locum tenens

interpressnews.ge
Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας ονόμασε έναν τοποτηρητή  Πατριάρχη, πριν ευχηθεί σήμερα στο λαό για την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου στην Εκκλησία Kashueti. Ο Πατριάρχης διάβασε την αντίστοιχη διαταγή που εκδόθηκε σήμερα. 

"Ο Μητροπολίτης  Σενάκι και  Χχορότσκου Σίο Μουντρί επιλέχθηκε ως τοποτηρητής Πατριάρχης," λέει η διαταγή.



interpressnews.ge
Ο διορισμός ενός τοποτηρητή Πατριάρχη δεν σημαίνει ότι ο Πατριάρχης έχει ορίσει τον διάδοχό του, δήλωσε ο Θεολόγος Βάζα Βαρντίτζε στο InterPressNews. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας τοποτηρητής πατριάρχης  θα εκπληρώσει μόνο τις διοικητικές ενέργειες. 

«Ο Πατριάρχης δεν μπορεί να έχει διάδοχό , καθώς δεν υπάρχει κάποιο μοναρχικό σύστημα, ο Πατριάρχης εκλέγεται από τη Σύνοδο», δήλωσε ο Βαρντίτζε.

interpressnews.ge
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας τιμά την ημέρα των βασανιστηρίων του Αγίου Γεωργίου στις 23 Νοεμβρίου. Η Αγιότητά του Ηλίας ΙΙ τέλεσε λειτουργία στον καθεδρικό ναό Kashueti στις 10.00 σήμερα. 

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται ο πολιούχος του γεωργιανού έθνους. Ο λαός της Γεωργίας τον αγαπά ιδιαίτερα. Βασανίστηκε στην ηλικία των 30 ετών. Το 303, αποκεφαλίστηκε σύμφωνα με το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την ημέρα του Αγίου Γεωργίου δύο φορές το χρόνο: στις 6 Μαΐου - όταν ο άγιος πέθανε και στις 23 Νοεμβρίου - όταν βασανίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...