Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού του Καμερούν

Η φωτογραφία δείχνει το αρχείο Καμερούν οι στρατιώτες που περιπολούσαν στην πόλη της Fotokol, στα σύνορα με τη Νιγηρία.  (AFP Φωτογραφία)

Δυνάμεις του Καμερούν έχουν σκοτώσει περίπου 100 takfiri μαχητές της Boko Haram και απελευθέρωσε περίπου 900 αιχμαλώτους που είχαν αιχμαλωτιστεί από την,με βάση τη  Νιγηρία,μαχητική ομάδα.

"Μια ειδική επιχείρηση εκκαθάρισης από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 28«εναντίον μαχητών της Boko Haram στην περιοχή των συνόρων με τη Νιγηρία "εξουδετέρωσε πάνω από 100 από αυτούς",ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του Καμερούν Ιωσήφ Beti Assomo σε δήλωσή του σε εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο, την Τετάρτη.

Στρατεύματα του Καμερούν κατάφεραν να ελευθερώσουν "σχεδόν 900 ομήρους, να οικειοποιηθούν ένα μεγάλο αριθμό κρυμμένων όπλων και πυρομαχικών και το μαύρες-άσπρες-σημαίες,"πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σημαία των τρομοκρατών Daesh takfiri.


Οι ταυτότητες των απελευθερωμένων ομήρων είναι ακόμα άγνωστες, καθώς τίποτα δεν αναφέρθηκε στη δήλωση και η περιοχή παραμένει απρόσιτη για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το Καμερούν, καθώς και άλλες περιφερειακές χώρες, υπήρξε ο στόχος των επιθέσεων από τη Boko Haram .

Η αφρικανική χώρα έχει ενταχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη ισχύος 8.700 με στρατιώτες από το Τσαντ, το Νίγηρα, τη Νιγηρία, το Μπενίν , για να εξαλειφθεί η μαχητική ομάδα takfiri.

Η ομάδα Boko Haram ξεκίνησε το 2009 με στόχο την ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης στη Νιγηρία.



Τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 2,5 εκατομμύρια  έχουν μείνει άστεγοι από τότε.

Η Boko Haram έχει υποσχεθεί συμμαχία με το Daesh, το  οποίο σπέρνει τον όλεθρο στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή Α΄ Λουκά - Σε βαθιά νερά

  Ο Ιησούς τότε είπε στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι, από τώρα θα ψαρεύεις ανθρώπους». Ύστερα, αφού τράβηξαν τα ψαροκάικα στη στεριά, άφησαν τα πάντ...